Sagde hun virkeligt det? - Mary overrasker med kæk bemærkning

27/09/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Særligt en bemærkning bed sig fast under weekendens prisuddeling

Mest læste i dag

I denne weekend kunne danskerne følge med, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var værter ved deres årlige prisuddeling Kronprinsparrets Priser. Uddelingen, der fandt sted i Vejle Musikteager, blev sendt i tv, så alle kunne følge med. 

En af aftenens prismodtagere blev Mødrehjælpen, der blev tildelt  Kronprinsparrets Sociale Pris. Denne pris blev uddelt af kronprinsesse Mary selv. I den forbindelse blev der afspillet et videoklip, hvor man følger kronprinsessen på besøg hos en af de mødregrupper, som Mødrehjælpen står bag. 

I dette klip kommer Mary med en særlig bemærkning, da hun leger med mødrene og deres små børn. Særligt en af babyerne har nogle buttede kinder, som kronprinsessen bider særligt mærke i. De får hende til at huske på dengang, hvor den nu 10-årige prinsesse Josephine fortsat var baby. 

"Josephine havde kinder, man kunne se bagfra," husker kronprinsesse Mary i klippet

De andre priser går til...

Kronprinsparrets Kulturpris gik i år til kunstergruppen Superflex

Superflex, der består af kunstnerne Jakob Fenger, Rasmus Rosengren Nielsen og Bjørnstjerne Reuter Christiansen blev dannet i 1993. Et af deres første store projekter var Supergas/Biogas, der blev iværksat i 1996-97. Her blev der, for at vise hvordan man kan øge levestandarden på en bæredygtig måde, bygget biogasanlæg i fattige områder - først i Tanzania og senere også i blandt andet Zanzibar, Mexico og Cambodia. 

Siden da har det været gennemgående for deres projekter at arbejde med aktører på tværs af fagfelter for at belyse og skabe alternative løsninger på nogle af verdens store problemstillinger. Et af deres seneste projekter er SuperRev. Her udarbejder Superflex sammen med en række forskere en masterplan for at genetablere og styrke biodiversiteten i havet. Blandt andet skal et min. 55 km2 rev placeres ud for den danske kyst, oplyser Kongehuset

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde.

Producer, sangskriver og sanger Erika de Casier modtog Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sin nyskabende tilgang til musikken og for at turde gå sine egne veje: ”Hun har ikke ventet på at blive opdaget eller ladet sig forme af andre, men er på egne præmisser draget ud i verden med sin musik og indtager lige nu den internationale musikscene,” sagde Kronprinsessen blandt andet i sin motivation.

RedenUng modtog Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for den særlige rådgivning, de tilbyder unge, der sugar-dater. Kronprinsen fremhævede blandt andet indsatsens måde at møde nutidens unge i deres virkelighed og tilbyde dem et åbent rum uden fordømmelse:

”RedenUng tager de unge, der sugar-dater, alvorligt, og rummer dem i spørgsmål, de ikke kan dele med andre. Gennem deres rådgivning får RedenUng de unge til at mærke efter og blive opmærksomme på, hvordan de kan sætte grænser og passe på sig selv.”

Klik her og vend tilbage til forsiden

 

Anbefalet til dig