Salling Group, Normal og Imerco sætter foden ned: Nu er det helt slut med dette

Af: Lucas Andreas

|

22/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bliver en stor omvæltningen for mange.

Mest læste i dag

I takt med at samfundet udvikler sig, står virksomheder over for nødvendigheden af at tilpasse deres regler og retningslinjer for at skabe det optimale miljø for både ansatte og kunder.

Denne proces indebærer en løbende vurdering af nye tendenser, teknologier og sundhedsmæssige anbefalinger.

I en nylig udvikling inden for dansk erhvervsliv har tre markante virksomheder - Salling Group, Normal, og Imerco - taget et opsigtsvækkende skridt ved at indføre et forbud mod brug af røgfri nikotinprodukter, såsom nikotinposer, for deres ansatte under arbejdstiden.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dette tiltag, som berører over 71.000 ansatte, signalerer en stærk positionering imod nikotinbrug i arbejdsmiljøet og afspejler et stigende fokus på sundhedsfremmende arbejdspladser.

Ifølge en rapport fra Børsen, fremhæver Torben Mouritsen, administrerende direktør i Normal, at beslutningen er influeret af et ønske om at fremme et sundt arbejdsmiljø, specielt med tanke på de mange unge ansatte i virksomheden.

"Det er et stimulerende middel, som ikke hører til, mens man arbejder," siger han og understreger Sundhedsstyrelsens frarådning af rygning og snusbrug under arbejde.

Jacob Krogsgaard Nielsen, presseansvarlig hos Salling Group, som er paraplyorganisation for blandt andre Føtex, Netto, og Bilka, udtaler ligeledes, at forbuddet er et led i at skabe sundere rammer og vaner på arbejdspladsen.

Denne bevægelse mod et nikotinfrit arbejdsmiljø har også fundet vej til det offentlige. Aarhus Byråd har for nylig vedtaget et lignende forbud mod røgfri nikotinprodukter for kommunens 28.000 ansatte, hvilket understreger en bredere samfundsmæssig anerkendelse af nødvendigheden af at adressere nikotinbrug i professionelle sammenhænge.

Den kollektive beslutning fra disse virksomheder og offentlige institutioner markerer en signifikant tendens i dansk arbejdsliv, hvor sundhed og trivsel på arbejdspladsen bliver prioriteret. Det sætter en ny standard for, hvordan virksomheder og organisationer kan vælge at håndtere udfordringer relateret til medarbejdernes sundhed og velvære.

Anbefalet til dig