Samsølinjen med gode nyheder: Elfærge er nu på vandet

Af: Amalie L.

|

21/10/2024

Nyheder
Genrefoto: Wikimedia Commons
Genrefoto: Wikimedia Commons
Elfærgen blev søsat i weekenden.

Lige nu læser andre også

Samsølinjens nye elfærge til ruten mellem Kalundborg og Ballen kunne i weekenden for første gang vise sine flydeevner ved søsætningen på det tyrkiske værft Cemre.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra VIA ritzau.

Molslinjens nye elfærge til Samsølinjen, Tyrfing, er nu flydende. Færgen blev i weekenden søsat i vandet ud for det tyrkiske værft Cemre, hvor både færgen til Samsølinjen og en søsterfærge til Alslinjen er ved at blive bygget.

Til sirener og tudende skibshorn samt tonerne af Scarlet Pleasures ”What a Life” gled færgen stille og roligt i vandet i den vellykkede søsætning.

Tyrfing og søsterskibet Nerthus er en vigtig del af den grønne omstilling hos Molslinjen, hvor de to elfærger afløser ældre dieselfærger på Samsølinjen mellem Kalundborg og Ballen og på Alslinjen mellem Bøjden og Fynshav.

De to elfærger er udviklet i et samarbejde mellem Molslinjens teknikere og eksperterne på værftet i Tyrkiet, og skibene vil sætte helt nye standarder for elfærger herhjemme, når det gælder kapacitet og hastighed.

Tyrfing skal indsættes på Samsølinjen i begyndelsen af 2025, mens Nerthus på Alslinjen skal sættes i drift ved årets udgang 2024.

Anbefalet til dig