Sandheden bag kong Charles livvagters “falske hænder”

22/09/2022

Naja Radik

Foto: TikTok
En tidligere livvagt har afvist påstande om, at kong Charles’ livvagter har brugt falske hænder.

Mest læste i dag

Klip, der cirkulerede online, zoomede ind på kongens nære sikkerhedsvagter, da han mødtes med folkemængder i London, og folk troede, at de bruge falske gummi hænder. 

Folk sagde, at de tror, at de er lokkeduer for våben gemt under deres frakker, men Will Geddes har forklaret, hvorfor det ikke kan være sandt. 

Will, som har været sikkerhedsekspert gennem næsten 30 år, fortalte Metro, at selvom det kunne være en taktik i USA, ville det ikke blive brugt af vagter i Storbritannien.

“De er bestemt ikke falske hænder. Jeg kan godt forstå, hvorfor nogle mennesker måske har trået, at de var det på grund af, hvad der ligner et utroligt stramt greb, men det er de bestemt ikke,” sagde han. 

“Det er slet ikke en taktik, der bruges i Storbritannien, der kan være alle mulige andre tricks og stunts, som sikkerhedsofficerer bruger for at sikre, at højt profilerede personer holdes sikre, men dette ville ikke være en af dem.” 

Han sagde, at i USA er nærbeskyttelsesofficerer mere tilbøjelige til at bruge sådan nogle tricks, men at risikoen er for høj i Storbritannien.

“Der er så mange potentielle problemer, hvis de gør det.” 

“Det er indlysende, hvorfor de skal være falske.”

“De kunne ikke have hænderne på et våben og så have falske hænder. Det ser også ret indlysende ud, hvis de skulle have falske hænder.”

"Det er bare unødvendigt, og der er bare så mange problemer, som potentielt kompliceres af at have falske hænder.

"Igen, når man holder et våben, er der potentielle sikkerhedsproblemer i form af, at våbnet bliver ladt og endda affyret uventet.”

“Den teori, man kunne spekulere i, er, at det gør det muligt for den personlige beskyttelsesofficer (PPO) at komme til sit våben super hurtigt.”

"Men for at være ærlig burde det være et spørgsmål om at evaluere folkemængderne langt bedre, vurdere truslen langt bedre, planlægge begivenheden eller walkabouten langt bedre.”

“I stedet for at være i en position, hvor jeg kan gribe mit våben og hurtigt trække det.”

"I de 30 år, jeg har arbejdet i sikkerhedsbranchen, har jeg aldrig brugt gummihænder."

“Det er noget, der kunne bruges i USA,, men ikke her i landet.”

“Især i øjeblikket og efter Chris Kabas død er politi og betjente i endnu højere alarmberedskab end normalt.”

Anbefalet til dig