Sandheden kommer frem: Den virkelige grund til at kvinder faker orgasmer afsløret

31/08/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Mens nogle kvinder ikke ville blinke med øjnene, ved at forfalske en orgasme, ville andre ryste på hovedet og kræve den ægte vare.

Mest læste i dag

Berømt vist af Meg Ryan i 1989-filmen “Da Harry mødte Sally”, er en falsk orgasme overraskende almindelig.

Forskning har afdækket den sande årsag til, at kvinder faker orgasmer - og det er både trist og sødt. 

Undersøgelsen viste, at kvinder faker, for at beskytte deres partners “opfattede manddom”, altså at redde dem fra forlegenhed. 

Jo mere kvinder opfattede deres partners følelse af maskulinitet som skrøbelig, jo mere rapporterede de falske orgasmer. 

Kvinder, der opfattede, at deres mandlige seksuelle partner gjorde ting bare for at vise, at han var en “rigtig mand”, var mere tilbøjelige til, at være enige i udsagn som: 

“Det bekymrer mig, at det at give min partner seksuel feedback, kan skade hans følelser.” 

Deres kommunikation var derfor mere anstrengt. 

Deres seksuelle tilfredshed var lavere, og derfor orgasmer også orgasmer, ifølge undersøgelsen offentliggjort i Social Psychological and Personality Science i januar. Det skriver The Sun.

“Kvinder prioriterer, hvad de tror, deres partnere har brug for, over deres egne seksuelle behov og tilfredshed,” siger hovedforfatter Jessica Jordan fra University of South Florida.

Hun tilføjede: 

“Som ung kvinde modtog jeg en masse information - fra venner, ældre kvinder, medierne - om, hvordan man håndterer mænd og et råd, jeg ofte hørte, var at gøre dit bedste for at beskytte mænds følelse af maskulinitet.”

Pippa Murphy, sex- og forholdsekspert sagde, at der er en række problemer med at “fake det” - hvilket to tredjedele af kvinderne hævder at have gjort. 

“For det første forhindrer det dig i, at danne et følelsesmæssigt bånd med din partner,” sagde hun. 

“Når du får orgasme, frigiver din krop oxytocin.” 

“Men når du tager det, frigives dette hormon ikke, så du får ikke høstet de mange følelsesmæssige fordele.” 

“På samme måde kan det føre til tillidsproblemer, hvis de finder ud af, at du har faket det hele tiden og derfor ikke har haft så meget af en kemi, som de havde troet.” 

“Regelmæssige falske orgasmer skaber ikke blot følelsesmæssige konsekvenser, men også fysiske.” 

“Hvis du gentagne gange fakter det, jo mere vil din partner tro, at du hygger dig, når du ikke gør det. Med tiden vil du begynde at miste din sexlyst, hvilket vil gøre det endnu sværere for dig, at få en rigtig orgasme i fremtiden.” 

Sådan undgår du falske orgasmer

Der er stort set ingen fordel ved at fake en orgasme, andet end at undgå at knuse din partners ego. 

Så hvorfor ikke tage fat på, hvad der ligger til grund for dette? 

Du har sikkert allerede hørt, at kommunikation er afgørende i ethvert forhold. 

Pippa sagde, at par, der kommunikerer på en åben og ærlig måde er mere tilbøjelige til, at opretholde en stærkere følelsesmæssig forbindelse, hvilket naturligt fører til bedre sex.

Det kan stadig føles utrolig akavet at nærme sig emnet sex. 

Pippa sagde: 

“Det er vigtigt for begge parter at udtrykke, hvad de vil have seksuelt og sørge for, at hinanden føler sig godt tilpas under sex.

Du kan starte blidt ud med Pippas eksempler: 

“Når din partner går ned på dig eller giver dig oralsex, fortæl dem da, hvor meget du elsker det, og spørg dem, hvad der ellers ville få dem til at føle sig godt tilpas under denne handling.” 

“Du kan også prøve at spørge dem, hvad de gerne vil have dig til at gøre næste gang, eller om der er noget  andet, de gerne vil have gjort, før samleje starter.”

Anbefalet til dig