Sandt mirakel: Her trækkes levende baby ud af murbrokkerne 30 timer efter, at bygningen kollapsede

21/09/2022

Ida Hansson

Foto: Twitter
En fire måneder gammel pige blev reddet i live omkring 30 timer efter, at en fire-etagers bygning kollapsede oven hende og dræbte 14 andre mennesker.

Mest læste i dag

Den lille pige, Malak, er blevet kaldt 'et ikon for håb og liv' efter 'miraklet' i Jordan. Hendes mor har afsløret, at hun havde 'en mavefornemmelse, at hun var i live' og tilføjede, at 'ord ikke kan beskrive hendes lykke', efter det viste dig, at at hun heldigvis havde ret.

Tragedien ramte, da boligbygningen i Jabal al-Weibdeh, Amman smuldrede den 13. september. En enorm eftersøgning blev iværksat, efter at omkring 25 personer skulle være derinde.

Jordans offentlige anklager har beordret anholdelse af tre personer i forbindelse med sagen, rapporterer lokale medier.

I en følelsesladet video ses Malak dækket af støv, men trække vejret, da hun bliver trukket ud af ruinerne. Efter at være blevet afleveret til en anden redningsmand blev hun kørt på hospitalet. Det skriver Metro.

Mor Israa Raed begyndte at skrige 'Hvor er min pige? Hvor er min pige?’, da hun ankom til stedet.

Hun havde efterladt sin datter hos en veninde, der boede i kælderen i bygningen, så hun kunne aflevere en ordre fra sin kosmetikvirksomhed.

"Jeg havde en mavefornemmelse af, at hun var i live, og min mand havde forsikret mig om, at hun ventede på os", siger Israa til Agence France-Presse.

"Jeg vidste, at det var hende i hendes lyserøde pyjamas. Ord kan ikke beskrive, hvor glad jeg er," tilføjede hun.

Jordans civilforsvar sagde, at de nye optagelser viste 'øjeblikke, der ikke vil blive glemt i vores hukommelse'.

Billedet af den fire måneder gamle vil forblive et ikon for håb og liv, tilføjes en erklæring. Eftersøgningsindsatsen sluttede lørdag, og alle de savnede er nu blevet redegjort for, siger embedsmænd.

Anbefalet til dig