Sanger og sangskriver død

Af: Ida Hansson

|

02/05/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sangeren døde sent mandag aften.

Lige nu læser andre også

Det canadiske folkemusikikon Gordon Lightfoot, hvis stemningsfulde og poetiske sange har ætset sig ind i det musikalske landskab i Canada, er død i en alder af 84 år.

Det oplyser hans mangeårige publicist Victoria Lord.

Victoria Lord siger, at musikeren døde på et hospital i Toronto mandag aften. Dødsårsagen var blev ikke umiddelbart offentliggjort. Det oplyser CBC.

Gordon Lightfoot blev hyldet som Canadas folk-troubadour, for sin sjælfulde musik og rørende tekster. I sange som The Canadian Railroad Trilogy og The Wreck of the Edmund Fitzgerald udforskede han landets historie, geografi og kultur.

"Han er vores digterpristager, han er vores ikoniske singer-songwriter," sagde Rush-sangeren Geddy Lee i 2019-dokumentaren Gordon Lightfoot: If You Could Read My Mind.

Som barnestjerne på lokal radio og på regionale musikfestivaler skrev Gordon Lightfoot sin første sang, The Hula Hoop Song, i 1955, mens han stadig gik i gymnasiet.

"Mange af billederne i mine sange er hentet fra denne slags land," sagde singer-songwriteren om Orillia i et interview fra 1967 med CBC-TV's Telescope.

Efter at have afsluttet gymnasiet flyttede Gordon Lightfoot til Los Angeles for at studere på Westlake College of Music. Han vendte tilbage til Canada i 1959 og arbejdede på en række forskellige jobs i Toronto.

I 1960'erne, inspireret af Bob Dylans musik, blev Gordon Lightfoot en del af Torontos spirende folkscene. Han udviklede sin sangskrivning og begyndte at arbejde på et debutalbum. Letfodet! opstod i 1966.

Gordon Lightfoot efterlader sig sin kone, Kim, seks børn - Fred, Ingrid, Galen, Eric, Miles og Meredith - og flere børnebørn.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig