Sanger og skuespiller død

17/07/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den populære sanger og skuespiller har mistet livet.

Mest læste i dag

Frankrigs favorit "petite Anglaise", den britisk-fødte sanger og skuespiller Jane Birkin, er død i sit hjem i Paris i en alder af 76 år.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, hyldede Birkin og sagde, at hun "legemliggjorde frihed og sang de smukkeste ord på vores sprog".

"Jane Birkin var et fransk ikon. En komplet kunstner, hendes stemme var lige så blid, som hendes forpligtelser var brændende. Hun efterlader os en arv af sange og billeder, som aldrig vil forlade os,” tweetede Macron.

I Frankrig var Jane Birkin den "lille engelske pige", der kom til Paris i 1960'erne, mødte den legendariske franske singer-songwriter Serge Gainsbourg og sammen blev de et af tidens mest populære kendispar, der opnåede international berømmelse med den erotiske sang Je t. 'mål … moi non plus.

Jane Birkin sang, skrev, handlede og komponerede og blev i sit 'adopterede' hjemland betragtet som et ikon for fransk musik i sig selv.

Hun var blevet tvunget til at udsætte koncerter i Paris, der var planlagt til maj, efter at have brækket skulderen i marts 2022. Dette fulgte efter endnu en række aflyste shows, efter at Jane Birkin fik et slagtilfælde i september 2021. Det skriver The Guardian.

”Jeg har altid været en stor optimist, og jeg indser, at det stadig tager mig lidt tid at kunne stå på scenen igen og med jer. Jeg elsker at være sammen med jer så meget,” sagde hun i en udtalelse dengang.

Foto: YouTube/Jane Birkin med sin datter

Ud over skuespiller og sanger omfatter hendes arv at være navnet bag Hermès Birkin-håndtasken, som blev lanceret i 1984. Den kom angiveligt til efter en samtale mellem Jane Birkin og Hermès-topchefen, Jean-Louis Dumas, på et fly fra Paris til London, hvor de diskuterede, hvor svært det var at finde en taske, der kunne opfylde Jane Birkins behov som mor til to.

Birkin-tasken blev utrolig populær, det er nok de færreste af os, der har råd til at eje sådan en. I dag koster den nemlig mellem 57.000 – 950.000 kroner.

Anbefalet til dig