Savnede sin kæreste: 35-årige Jonathan skal i fængsel for at bryde coronaisolation

Nyheder
Det kan føles som at sidde i fængsel under corona lockdown. Jonathan skal dog i rigtigt fængsel, da han brød sin isolation. Dette er et modelbillede, og det er ikke Jonathan på det. Foto: Shutterstock.
Det koster at bryde sin coronaisolation. Det må 35-årige Jonathan David sande efter han har fået en dom på en måneds fængsel.

Mest læste i dag

 

 

Jonathan var nemlig i coronaisolation på et hotel, men valgte at forlade det for at besøge sin kæreste.

Første fængselsstraf

35-årig Jonathan David Perth i Australien er blevet idømt en fængselsstraf for at bryde sin isolation.

Det er første gang, at nogen er blevet fængslet for at bryde en isolation i Australien. Det skriver Ekstra Bladet.

I sidste uge blev Jonathan David anholdt, og siden har politiet i Perth holdt ham fanget. Onsdag modtoga han så sin dom, hvor han blev idømt seks måneders fængsel og en bøde på 2000 australske dollars.

Jonathan skal dog kun tilbringe en måned i fængsel.

Facebook afslørede ham

Jonathan David har indrømmet at han har brudt sin isolation.

Den 4. og 5. april tog han hen og besøgte sin kæreste, selvom han var sat i 14-dages isolation på et hotel.

For ikke at blive opdaget brugte han nødudgangen i stedet for at gå gennem hotellets lobby.

Dog blev han fanget på overvågningskameraerne.

Det var dog ikke det dummeste, for efter at havde taget toget for at besøge sin kæreste en forstad til Perth. Postede han et billede på Facebook, hvor man kan se ham stå bar overkrop udenfor. Dermed var han fuldstændig afsløret.

Meget egoistisk

I retten var der ingen kære mor for Jonathan David. Dommeren var hård ved ham, fordi hun fandt hans handlinger for egoistiske.

Dommer Elaine Campione udtalte, at Jonathans handlinger var mere end tåbelige, og at de samtidig var egoistiske og grænsende til det ekstreme. Hun fortsatte sin talestrøm med at fortælle ham, at hans handlinger var hensynsløse, og at han slet ikke tænkte over den potentielle smitte, som han udsatte samfundet for.

Må ikke forlade hjemmet

Australien har noget strengere regler end vi ser det herhjemme. Lige nu har de lukket alle legepladser og lignende offentlige institutioner. Og borgerne må kun forlade deres hjem, hvis de skal købe ind, gå til lægen, sørge for andre, motionere, tage på arbejde eller passe sin uddannelse.

Bryder man de regler kan man få bøder på mange tusinde dollars eller nu også fængselsstraf.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig