Scorer kæmpe rolle

02/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Nikolaj Lie Kaas i den danske film Kollision. Foto: Nordisk Film
Nu melder både Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen sig klar til den nye sæson af legendarisk dansk serie

Mest læste i dag

Selskaberne Zentropa, NENT og DR kan i dag offentliggøre yderligere to store stjernenavne i Lars von Triers Riget Exodus, tredje og uigenkaldeligt sidste sæson af den legendariske serie Riget om det gode og det onde på Rigshospitalet i København. Det drejer sig om Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, som begge er med i Riget for første gang.

De tilføjes til et stort cast, hvor Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind allerede er offentliggjort.

Trækker i hvide kitler

Lars Mikkelsen skal spille den yderst konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan og kræver næppe nærmere introduktion. I over 25 år har han bjergtaget publikum herhjemme med fængslende portrætter på film, tv og de skrå brædder, bl.a. med mindeværdige roller i filmen Der kommer en dag, tv-serierne Forbrydelsenog 1864 på DR1, samt en lang række store roller på teatre over hele landet. De senere år har han også fået gang i en imponerende international karriere med roller i store tv-serier som House of Cards, Devils og The Witcher, og herhjemme senest bl.a. Herrens Veje på DR1, Forhøretpå Viaplay og senest Badehotellet på TV 2.

Nikolaj Lie Kaas har fået rollen som den indebrændte reservelæge Filip Naver og bliver dermed genforenet med Lars von Trier for første gang siden Idioterne i 1998. Siden gennembruddet i Søren Kragh-Jacobsens Drengene fra Sankt Petri for præcis 30 år siden, er han blevet én af landets største stjerner med hovedroller i en lang række store publikums- og kritikersucceser deriblandt de fire populære Afdeling Q-film Kvinden i Buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64, senest Anders Thomas’ Retfærdighedens Ryttere, samt Brødre og En Chance til af Susanne Bier. Derudover har han blandt andet medvirket i tv-serierne Bedrag og Forbrydelsen på DR 1 og HBOs internationale successerie Britannia.

Den nye sæson af Riget bygger oven på de to tidligere, lyder det i pressemeddelelsen. Her beskrives handlingen. 

"Stærkt påvirket af spøgelses tv-serien Riget søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål, for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny," skriver selskaberne bag serien - og tilføjer:

"Med Riget Exodus fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys og gru og grin."

 

 

Anbefalet til dig