Scorer stort værtsjob

29/1/21 10:25

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Betina Garcia
Har landet en af de helt store opgaver indenfor tv-verdenen.

Det er to stærke personligheder, der i år debuterer som værter for Dansk Melodi Grand Prix. Det fortæller DR fredag i en pressemeddelelse. 

DR-vært Tina Müller, der har mere end 15 års erfaring som sports- og programvært, får følgeskab af Martin Brygmann, som er kendt for sit enestående entertainer-gen inden for både tv, teater, film og musik.

De to debuterende værter skal styre danskerne sikkert gennem aftenens konkurrence, når danskerne i fællesskab skal bestemme hvilken sang, der bliver ’Vores sang’ – og som skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Rotterdam.

I år er Danmarks store folkefest rykket ind i DR Byens studie 5. Det er det samme studie, som tidligere har huset store programmer som ’X Factor’, ’Versus’ og ’Alle mod 1’.

Bakkes op af DR's Grand Prix-orkester

Her vil alle artister blive bakket op af DR’s Grand Prix-orkester under ledelse af kapelmester Peter Düring. Det 15 mand store liveorkester er sammensat af Danmarks bedste musikere, og sammen med Tina Müller og Martin Brygmann vil der med garanti blive leveret fest, farver og ny dansk musik til hele landet. Også selvom der på grund af Covid-19 ikke vil være publikum til stede i studiet.

Tina Müller glæder sig til at samle danskerne i rollen som vært til dette års DMGP:

"Dansk Melodi Grand Prix er lyden af min barndom. Som så mange andre har jeg også stået med min hårbørste eller med min DATE-deo foran spejlet på mit værelse og sunget med på Grand Prix-sange. Det har altid været et show, som har skabt glæde, og som har kunnet samle os. Det er jeg sikker på, at vi også kan i år. Mine forventninger er store, og vores fornemste opgave bliver at få skabt en fantastisk stemning."

Martin Brygmann er ligeledes begejstret for at indtage værtsrollen:- Dansk Melodi Grand Prix har eksisteret lige så længe, jeg kan mindes, så det er meget stort for mig endelig at skulle være vært! Derudover er jeg rigtig stolt over at skulle være vært sammen med den fabelagtige Tina Müller. Hun er dygtig, har glimt i øjet, og så er hun faktisk lavere end mig! Jeg sætter helt bestemt næsen op efter et brag af en musikfest – også selvom det selvfølgelig bliver et lidt anderledes Grand Prix i år.

Meget mere musik

Talsperson og ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft er mere end tilfreds over valget af værtspar og er overbevist om, at de to stærke personligheder kan få sat gang musikfesten hjemme i stuerne, selvom grandprixet er anderledes i år:

"Vi ved, at danskerne længes efter at samles i fællesskaber, og vi bestræber os derfor på at lave et Dansk Melodi Grand Prix, der på trods af retningslinjer og forsamlingsforbud alligevel bliver hele Danmarks musikfest. I år får vi otte gode sange, som vi alle kan nyde at synge med på, og selvfølgelig en flot vindersang. Jeg håber, at årets Melodi Grand Prix vil være en kærkommen lejlighed til at stå sammen i fællesskab om musikken og den stærke sangskrivertradition, vi har i Danmark."