Se din årsopgørelse før tid

Af: Ida Hansson

|

04/02/2022

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Den smarte 'Skatte-app' fik erhvervsmanden Jesper Buch til at give sit største investeringstilbud i DR-programmet Løvens Hule's historie.

Mest læste i dag

Det tog direktør Nikolai Høgskilde to år at bygge en kopi af skattesystemet og yderligere to år at gøre den tilgængelig for danskerne. Det er sket med appen Skatteguiden, der blandt andet giver danskerne tidlig adgang til et estimat af deres årsopgørelse og mulighed for at identificere glemte fradrag.

Ideen viste sig at være så god, at erhvervsmanden Jesper Buch gav sit største investeringstilbud nogensinde i tv-programmets historie.

Tilbuddet lød på 2,5 millioner kroner for 25 procent af virksomheden. Parterne blev dog i stedet enige om 1,5 millioner kroner for en investering på 12,5 procent. En handel der skaber ekstraordinært store forventninger hos Jesper Buch, som ellers har oplevet lidt af hvert i investeringssammenhæng.

”Det kan umiddelbart virke ulogisk at investere massivt i en virksomhed, som faktisk ikke havde omsat for en eneste krone, da de mødte op i programmet. Men selve grundideen rammer noget vigtigt. Jeg føler mig fuldstændig sikker på, at tjenesten er relevant for langt de fleste danskere, fordi skattesystemet er så svært at gennemskue for os alle. Jeg har sjældent oplevet et produkt, der rammer så bredt på en hel befolkningsgruppe,” siger Jesper Buch, der blandt andet er manden bag madbestillingsvirksomheden Just Eat.

Hos Skatteguiden fortæller stifter og direktør Nikolai Høgskilde, at virksomheden har planer om at erobre flere markeder med samme ide, som allerede har vist sig populær i Danmark.

Han vurderer, at omkring fem procent af danskerne får hjælp til håndtering af skatter og fradrag fra skatterådgivere og andre professionelle. Ligesom han peger på, at en stor del af de resterende 95 procent formentlig også har brug for hjælp til at forstå deres skatter og fradrag.  

Siden Skatteguiden blev introduceret i Danmark for lidt over et år siden, har cirka 90.000 danskere oprettet sig som brugere af tjenesten.

Skatteguiden er støttet af Vækstfonden og Innovationsfonden.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig