Sebastian får kun 40 kroner i timen for at gøre rent i Føtex: Fatter det ikke

04/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Føtex er blevet sat under lup.

Mest læste i dag

Føtex, der tilhører landets største detailkoncern Salling Group, har hyret Combinato ApS til at gøre rent efter lukketid i langt de fleste af kædens butikker.

Det er dog ikke ligefrem attraktivt at få fat i det job, da lønnen kan være helt ned til 40 kroner i timen.

Det skriver TV 2 Fyn.

“Jeg fatter ikke, at en stor supermarkedskæde som Føtex vil bruge en lyssky underleverandør uden overenskomst”, udtaler Anna Lise Vindeløv, der er faglig sekretær hos 3F Odense GOPS til Nyhedsbrevet 3F.

Derfor har 3F-afdelingen også stillet et krav til Føtex' underleverandør på godt 59.000 kroner på vegne af det polske medlem, Sebastian Jania på 22 år.

Den unge mand har ifølge 3F fået helt ned til 40 kroner i timen for at gøre rent i Føtex-butikker i Aabenraa, Fåborg, Odense, Nyborg og Middelfart.

Føtex fører sig selv frem på, at de vil have ‘orden i forholdene’ samt en ‘effektiv egenkontrol’ og ‘regelmæssig kontrol med leverandører’.

Carsten Hansen, der er direktør for Føtex, udtaler, at kædens underleverandører skal efterleve en særlig overenskomst. 

Såfremt det ikke sker, så vil kæden gå i dialog med den specifikke underleverandør:

“Vores underleverandører skal efterleve gældende overenskomst. Kommer det frem, at de ikke gør det, så vil vi tage en snak med dem”, siger Carsten Hansen, der yderligere indrømmer, at de ikke tjekker efter, at de ansatte får det, de skal have i løn ifølge overenskomsten.

Anbefalet til dig