Seere langer ud efter valg af 'Vild med dans'-værter: 'Skift den ene ud'

16/10/20 18:00

Nicolai Busekist

Foto: Magnus Eckstrøm/TV 2
Christiane Schaumburg-Müller og Sarah Grünewald har de seneste tre sæsoner ageret værter i 'Vild med dans'. Men for flere tv-seere er det nu blevet for meget.

Faktisk langer seerne ud efter valget af værter i et sådant omfang, at TV 2 får kritik af værterne via både sociale medier og mail. Det skriver B.T.

Det er ikke en kritik, der er rettet direkte mod værterne, da seerne ikke mener, at de er dårlige til deres arbejde. Derimod handler det om, at der ikke er både en kvindelig og en mandlig vært.

Blandt kommentarerne, er følgende blandt andet: "Det vil være rart og spændende med en flot fyr som den ene vært."

Mens en anden bruger skriver: "Den mandlige stemme passer også lidt bedre til at spørge efter points."

Endvidere er der tilmed en tredje seer, der er af den opfattelse, at valget af to kvindelige værter medfører, at de mister seere, skriver B.T.

"Skift den ene ud med en mand. Jeg tror, I mister seere, når to damer står i front."

TV 2 er forundret over kritikken

Hos TV 2 er man meget forundret over, at vi i 2020 skal diskutere, om værterne for et stort underholdningsprogram kan være af kvindeligt køn.

Overfor B.T. forklarer TV 2's underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech, at han ønsker at understrege, at Sarah og Christiane er blandt de mest populære værter på TV 2. Derfor er ikke dét, det handler om.

Han fortæller desuden til B.T., at det kun er i forbindelse med programmer med kvindelige værter, at TV 2 oplever at få kritiske henvendelser, som handler om værternes køn - og ikke deres arbejde.

Ydermere understreger han også, at hverken Sarah Grünewald eller Christiane Schaumburg-Müller er blevet valgt til værtsjobbet på baggrund af deres køn, men på grund af deres kvaliteter.

"Det undrer mig, at det er et ømt punkt for nogen, så det er værd at tage debatten om det. Om ikke andet for netop at modbevise pointen om at 'kvinder er noget pænt, der skal blandes op med noget mandligt'," siger han også til B.T.

Anne Jerlev, der er professor ved Institut for Kommunikation på Københavns Universitet, fortæller, at seernes frustration kan bestå i, at de er blevet frataget fornøjelsen ved at kigge på det heteroseksuelle par, som 'klæder hinanden godt'.

"To kvinder kan åbenbart ikke klæde hinanden godt," siger Anne Jerlev i forlængelse af ovenstående til Berlingske.

Dette agter TV 2 dog at gøre op med, hvorfor de "vil fortsætte med det de næste mange fredage," lyder det fra Thomas Richardt Strøbech til B.T.