Selv rengøring er forbudt: Europæisk land indfører strenge regler grundet vandmangel

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er store problemer.

Lige nu læser andre også

San Marino står overfor en alvorlig vandkrise, og regeringen har nu taget drastiske skridt ved at erklære undtagelsestilstand på grund af den alvorlige vandmangel.

Den lille europæiske ministat, der er kendt for sine historiske bjerge og smalle gader, kæmper nu med en situation, hvor knappe vandressourcer truer dagligdagen for befolkningen.

Årsagen til krisen skal findes i, at massiv tørke og høje temperaturer har banket efterspørgslen på drikkevand opad.

Sådan skriver mediet Heute.

For at forhindre yderligere udtømning af vandreserverne har San Marinos vandberedskab indført strenge restriktioner.

Det omfatter blandt andet forbud mod vanding af græsplæner, frugtplantager og grøntsager.

Desuden er det nu ulovligt at rengøre gårde, trapper og private stier med vand, ligesom det er forbudt at genopfylde svømmebassiner. Selv bilvask er ikke længere tilladt.

Hvis en privatperson bryder et af de mange forbud, risikerer vedkommende at blive idømt en bøde på helt op til 1.000 euro (cirka 7.500 kroner, red.).

Myndighederne håber, at de strenge tiltag vil være med til at spare på vandet, så længe krisen hærger. En officiel erklæring fra staten opfordrer befolkningen til at udvise ansvarlighed, når det kommer til brugen af vand:

"Vi appellerer til den ansvarsfølelse, som alle borgere i San Marino har. (...) I sådanne tilfælde er samarbejdet mellem hele San Marinos samfund essentielt," lyder det.

Den nuværende vandkrise er en påmindelse om, hvor sårbare små stater kan være, når klimaforandringer og ekstreme vejrforhold forstyrrer den hverdag, de kender.

San Marinos regering håber, at de nye foranstaltninger vil være nok til at sikre, at hele befolkningen fortsat har adgang til drikkevand.

Anbefalet til dig