Selvom coronakrisen raser risikerer 150.000 danskere at miste tv-kanaler om to uger

19/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

150.000 danskere kan slå op til sort skærm. Foto: Shutterstock
Fjernsynssignalet ændres lige midt i en krisetid.

Mest læste i dag

Midt i alt coronastoffet er der en nyhed, der ikke må gå i glemmebogen. 31. marts mister mange danskere deres tv-kanaler, da mange fjernsyn derefter ikke længere kan modtage antennesignalet.

Det resulterer i sort skærm rundt omkring i de danske hjem. Det er irriterende for de mange danskere, der i disse dage er sendt hjem fra arbejde, men også potentielt uheldigt i en tid, hvor myndighederne nærmest står i kø for at holde pressemøder om den aktuelle corona-situation og nye retningslinjer, der griber ind i den måde, som danskerne lever deres hverdag på. 

Men om blot to uger risikerer 150.000 danskere at kigge på en sort skærm. 

Det skyldes en beslutning, der blev truffet for fem år siden, men først træder i kraft nu. Hjer

Om blot to uger er der nemlig en risiko for, at 150.000 dansker bliver mødt af en sort skærm, når de tænder deres tv.

Især ældre fjernsyn rammes

Det skyldes, at 700 MHz-frekvensbåndet som i dag bruges til at udsende antenne-tv via en stueantenne eller en udendørsantenne fx på taget, fra april i år skal det bruges til at forbedre det mobile bredbånd og bredbåndsdækningen i hele landet.

Det vil især gå ud over danskere, som har et tv fra før 2012. 

Ældre Sagen har appeleret til kulturminister Joy Mogensen (S) om, at ministeren udskyder beslutningen, da organisationen mener, at ændringen vil påvirke mange af deres medlemmer, hvilket vil være mere end uhensigtsmæssigt i en tid, hvor der er så mange usikkerheder som netop nu.

Om ændringen udskydes vides endnu ikke. 

Hvis du er i tvivl om du selv eller et familiemedlem rammes af ændringen i frekvensbåndet, så kan du læse mere og få svar på Kulturminsteriets side om netop tv-ændringen: www.sortsignal.dk.

 

Anbefalet til dig