Sendte dødstrusler til Støjberg: Nu er 67-årig mand dømt

17/08/2021

Mathias Busekist

Foto: Steen Brogaard
Det var en undskyldende og lavmælt mand, som tirsdag formiddag var mødt op i retten og sad ansigt til ansigt med udlændinge- og integrationsministeren.

Mest læste i dag

Den 67-årige mand fra Østjylland, der har sendt Inger Støjberg adskillige breve af truende karakter, herunder et brev, hvor der stod følgende: 

"2. oktober skal du sørge for at give dine livvagter ekstra løn."

Dette brev blev for nylig fremlagt i Retten i Randers, hvor den 67-årige, der er pensioneret lærer, skulle sidde ansigt til ansigt med landets udlændinge- og integrationsminister - og det var såmænd en meget undskyldende og lavmælt mand, der mødte op for at undskyldte for flere års chikane via breve og Facebook-beskeder. 

"Det hele er min skyld, og jeg er frygtelig ked af det. Jeg vil gerne sige undskyld for det, jeg har gjort," kom det fra den 67-årige mand, efter anklagemyndigheden havde læst anklageskriftet i Retten i Randers.

Det skriver B.T.

Inger Støjberg har i en periode, der strækker sig cirka fire år - fra 2016 til 2020 - modtaget mindst 84 beskeder via Facebooks Messeenger-applikation samt 11 breve, der var blevet sendt til hendes private adresse, hvori han kom med flere trusler. 

Nogle af mandens trusler var af så grov karakter, at der var tale om dødstrusler. 

Han erkendte sig skyldig i tiltalen. 

Arbejdede som lærer

I denne tid arbejdede manden blandt andet som lærer på en sprogskole, mens han også var en del af en kulturklub i Aarhus Vest. 

Kulturklubben er til for at unge har et sted, hvor de kan komme, snakke og læsse deres frustrationer af. 

"I samme periode ser jeg en politiker, der fejrer at livet er gjort vanskeligere med en stor kage og et smil på læben, hvilket er voldsomt svært for mig at se på, når jeg samtidig hele tiden konfronteres med borgere, der har det rigtig svært," forklarede han i retten ifølge B.T.

Inger Støjberg blev spurgt af B.T., hvad det var, der blev det udslagsgivende for, at hun valgte at melde det til politiet, hvortil hun svarer:

"Det er, at han sætter konkret dato på, hvornår han vil slå mig ihjel," siger hun.

Ovennævnte stod skrevet i et brev, som Støjberg modtager den 15. august.

"2. oktober må du hellere give dine livvagter ekstra løn. Du er det største svin. Du er den største racist i DK – du er nazist. Du er den ledeste kælling. Du går direkte mod en langsom og meget smertefuld død," stod der endvidere skrevet i brevet.

Anbefalet til dig