Seruminstituttet med dyster vaccine-nyhed

Foto: Shutterstock

Nu er det bekræftet, at Danmark vil modtage færre vacciner end det oprindeligt var planlagt.

En ændret leveranceplan fra Pfizer betyder at færre danskere nu kan vaccineres. Den oplyser Statens Serum Institut onsdag formiddag. 

Der har i nogle dage været tvivl om, i hvilket omfang Pfizer kan levere det antal vacciner Danmark og andre EU-lande er blevet stillet i udsigt for første kvartal 2021, idet Pfizer fredag den 15. januar oplyste, at alle lande ville modtage færre vacciner end først lovet.

Pfizer har nu endeligt meddelt, at Danmark i indeværende uge alene vil modtage den halve mængde vaccine af, hvad Pfizer tidligere har oplyst.

Det betyder i praksis, at der vil blive givet omkring 30.-35.000 færre vaccinationer i den kommende uge end oprindeligt planlagt. Leverancen fra Pfizer ankom til Statens Serum Institut sent tirsdag eftermiddag og bliver kørt ud til regionerne onsdag formiddag.

Læs også

Hold øje med e-Boks: Vigtigt brev fra Skat på vej til 129.000 danskere

Gælder hele kvartalet

Samtidig vil Danmark i første kvartal af 2021 modtage en mindre mængde vaccine, end hvad Pfizer tidligere har oplyst, lyder det fra Statens Serum Institut. 

Det betyder i praksis, at Danmark i første kvartal kan give omkring 85.-100.000 færre vaccinationer end oprindeligt planlagt – hvilket svarer til 42.-50.000 færre vaccinerede danskere. Dette svarer til en nedgang i antallet af vaccinationer med Pfizers vaccine på 10%.

Endeligt har Pfizer meddelt, at der kan være forskelle i, hvor meget enkelte europæiske lande beskæres i leverancerne den kommende uge. Det er uklart, om det også gælder for hele første kvartal. 

Danmark arbejder både direkte og via EU på at søge en løsning fra Pfizer, så reduktionerne bliver mindre.

Læs også

Mange generes af mundbind: Nu lander et alternativ

 

 

Læs også