Siden i går: Flere end 150 nye coronasmittede i Danmark

30/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Flere og flere hoster. Foto: Shutterstock
Siden i går er mange nye personer i landet blevet bekræftet smittede med coronavirus.

Mest læste i dag

Ugen starter med en trist nyhed. Antallet af personer i Danmark, som er bekræftet smittet med corona, hives endnu en gang i vejret Siden i går er flere end 150 nye personer blevet bekræftet smittet.

Ifølge States Serum Institut er 2.555 danskere nu bekræftet smittede. I går var tallet 2.395, så der er tale om en større stigning.

Instituttet har endnu ikke indberettet nye tal for antallet af døde smittede personer. Det seneste tal stammer fra søndag middag. Her var 72 smittede personer døde. Det understreges, at det ikke er givet, at smitten med coronavirus har været den primære dødsårsag. 

Ingen nye tal fra Grønland

Det er ikke kun Danmark, der kæmper med coronavirus. Også personer på både Færøerne og Grønland er smittet. 

States Serum Institut holder ligeldes styr på tallet fra vores nordatlantiske naboer. Mandag fortæller de, at antallet af smittede på Færøerne endnu en gang opjusteres. Nu er der 168 smittede personer på øerne. Søndag var det tal 159. 

Smittetallet for Grønland er endnu ikke opdateret. Sidst antallet blev ændret var søndag klokken 13. Det tal viser, at 10 personer er bekræftet smittet på Grønland. Hvorvidt det tal er højere eller lavere vides endnu ikke, men Statens Serum Institut plejer at opdatere antallet af smittede flere gange dagligt, så det virker sandsynligt, at vi muligvis får et opdateret antal i løbet af mandagen. 

Ingen bekræftede coronasmittede er døde på hverken Færøerne eller Grønland. 

 

Anbefalet til dig