Sidste udkald: Det er gratis for disse danskere indtil på lørdag

10/1/22 07:18

Julie Møller

Foto: Shutterstock
På lørdag er det sidste dag.

Tilslutningen har været rekordhøj.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Apotekerforening.

Det handler om tilslutningen til den årlige influenzavaccination, der gik i gang 1. oktober sidste år. De 350 apoteker, der tilbyder et stik mod influenza, har indtil nu vaccineret 368.000 borgere – heraf er en del i risikogrupperne, der får stikket gratis.

Indtil på lørdag den 15. januar kan man nå at få det gratis stik mod influenza, hvis man er fyldt 65 år eller tilhører risikogruppen. Gravide har dog frist til 1. marts. Tilbuddet gælder også børn 2-6 år, der bliver vaccineret ved et pust i næsen, oplyser Danmarks Apotekerforening. 

Hvornår er man i risikogruppe?

Kriterierne for gratis vaccination er, at man er fyldt 65 år eller er førtidspensionist, gravid, eller lider af visse kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. 

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man lader sig vaccinere, hvis man tilhører en af disse grupper. Så er man godt rustet til influenzasæsonen, der typisk topper i februar. 

Også børn 2-6 år anbefales at blive influenzavaccineret, og også dette gratis tilbud om vaccination udløber på lørdag. Børn vaccineres med en såkaldt nasalvaccine, som er et pust i hvert næsebor. Det skal gentages efter fire uger. Får barnet den første vaccination nu, skal vaccination nr. to blot være klaret inden 1. marts. 117 apoteker landet over tilbyder at vaccinere børn, skriver Danmarks Apotekerforening.