Siger farvel til Luna: Dansk zoo afliver tiger

15/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Tigeren Luna led af gigt. Foto: Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Gigten blev kun værre, så nu er tigeren Luna blevet aflivet. Hun blev 17 år.

Mest læste i dag

Onsdag deler Guldborgsund Zoo & Botanisk Have et trist opslag på deres Facebook-side. Den zoologiske have i Nykøbing Falster fortæller, at de har været tvunget til at træffe en svær beslutning på vegne af tigeren Luna. 

"Tirsdag den 14. juli var på mange måder en helt almindelig tirsdag i Guldborgsund Zoo & Botanisk Have. Og så alligevel ikke!," skriver den zoologiske have i opslaget, inden det fortsætter:

"Vores sibiriske tiger Luna var blevet en voksen dame på knap 17 år. Hun har igennem en længere periode lidt af gigt og vi har selvfølgelig været i tæt dialog med dyrlægerne fra Københavns Zoo, som sammen med vores egen dyrlæge har sørget for, at hun er blevet medicineret korrekt. Dyrlægen har løbende tilset Luna og hold øje med hendes tilstand."

Blev værre

Sygdommen gigt rammer både mennesker og dyr. I Lunas tilfælde blev gigten desværre kun værre, selvom tigeren blev tilset af både dyrepassere og  dyrlæger. 

”I den senere tid var gigten tiltaget yderligere og dyrlægerne har derfor i fællesskab vurderet, at det var dyreetisk korrekt, at vi nu fik aflivet Luna på helt forsvarlig vis”, siger leder af Guldborgsund Zoo & Botanisk Have John Steno Rylund.

Derudover tilføjer han, at Luna i sit lange liv har begejstret mange børn og voksne, når de har besøgt den zoologiske have. 

 

Anbefalet til dig