Siger nej til rigsretssag mod Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

Folketinget har forkastet et borgerforslag, der vil have statsministeren (S) stillet for en rigsret.

Hjemmesiden Borgerforslag.dk gør det muligt for almindelige danskere at stille et forslag til Folketinget. Hvis 50.000 andre borgere med stemmeret skriver under på, at de støtter forslaget, så skal det behandles i Folketings-salen. 

Her havde et stort antal danskere stemt for et forslag, der ville have statsminister Mette Frederiksen (S) stillet for en rigsret. Årsagen er statsministerens rolle i aflivningen af den danske minkbestand. 

Torsdag har forslaget været til afstemning i Folketinget. Her blev det dog til et blankt nej fra Folketingets partier. Det vil sige, at rigsretssagen - i denne omgang i hvert fald - ikke bliver til noget. 

Læs også

Hundredvis af danskere skal tjekke e-Boks: Har fået delt billeder mod deres vilje

Mange støttede

Forslaget var stillet af en Bente Dahl Pedersen fra Skive, der har fået hjælp fra tre medstillere. De fire personer bag forslaget er dog ikke de eneste, der synes, det er på plads, at Statsminister Mette Frederiksen skal forklare sin rolle i minkssagen overfor en rigsret. Det nåede hurtigt over de 50.000 støttere og i øjeblikket støtter 62.861 danskere forslaget.

"Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inc avlsdyr. Pga der er mange misvisende forhold der er foregået , mht til forsvaret , politi og beredskabsstyrelsen , samt vognmænd og minkavlere," skriver de fire forslagsstillere på borgerforslaget.

Du kan læse borgerforslaget her.

Der er endnu ikke sket, at et borgerforslag er blevet gennemført i Folketinget. Indtil videre er de forslag, der har fundet vej til Christiansborg blevet forkastet. 

Læs også

Nyt skilt dukker nu op i trafikken