Sigtet for at skære halsen over på sin kollega på Danish Crown: Nu er der nyt

Af: Kasper Rud

|

19/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt i sagen om drabet på Danish Crown, Holsted, fra den 20. juni.

Lige nu læser andre også

Sagen fra den 20. juni 2024 rystede alle i lokalområdet i Holsted og omegn.

En 42-årig mand blev varetægtsfængslet efter han blev sigtet for at have dræbt sin kollega på Danish Crown kreaturslagteri i Holsted. Varetægtsfængslingen er blevet forlænget til den 16. august. Beslutningen om forlængelsen blev taget skriftligt, oplyser Retten i Esbjerg.

Den sigtede har accepteret forlængelsen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Den 35-årige medarbejder blev dræbt den 20. juni, og dagen efter blev den 42-årige mistænkte fremstillet i grundlovsforhør. Ifølge forsvareren var manden for chokeret til selv at afgive forklaring og erkendte kun at være "involveret" i hændelsen.

Forsvareren hævder, at der er tale om grov vold med døden til følge og ikke drab. Det vil resultere i en mildere straf. Dommeren vurderede dog, at der var en begrundet mistanke om drab, hvilket førte til varetægtsfængslingen.

Ifølge en akutlæge, der vidnede ved grundlovsforhøret, døde den 35-årige af blodtab efter at have fået skåret halspulsåren over. Politiets teknikkere fandt en kniv med humant blod nær slagteriets udgang, hvor drabet fandt sted. Den sigtede indrømmede senere at have smidt kniven væk på arbejdspladsen, men kunne ikke huske det præcise sted.

Efter drabet blev den 42-årige hurtigt anholdt af politiet. Under retssagen fremførte forsvareren, at den sigtede følte sig chikaneret af den afdøde kollega, som han mente var en del af en mafia.

Sagen har haft stor indflydelse på Danish Crowns medarbejdere. Allerede få timer efter den tragiske hændelse blev der iværksat krisehjælp for de chokerede ansatte. Selvom det værste chok er ved at lægge sig, vurderes det, at behovet for krisehjælp vil fortsætte i flere måneder.

Den kommende tid vil vise, om varetægtsfængslingen af den 42-årige vil blive yderligere forlænget, mens efterforskningen fortsætter. Den næste vurdering om fængslingen tages om fire uger.

Indtil da forbliver den sigtede bag tremmer, mens lokalsamfundet forsøger at bearbejde chokket fra den tragiske begivenhed.

Anbefalet til dig