Sigurd mistede sin bil efter vanvidskørsel: Så tog han denne beslutning

Af: Mie M.B

|

30/01/2024

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
På en politiauktion tog Sigurd denne beslutning

Mest læste i dag

For to år siden ændrede livet sig drastisk for Sigurd Hjort Bruun. Han mistede sit kørekort og sin elskede bil efter at have kørt med høj hastighed i Svendborg. Denne weekend tog han et usædvanligt skridt for at få et stykke af sit tidligere liv tilbage: han genkøbte sin egen beslaglagte bil på en auktion. Det skriver TV 2.

Sigurd Hjort Bruun købte sin Volkswagen Passat fra 2017 tilbage for 180.000 kroner ved Tingkærs Auktioner i Odense, efter at den oprindeligt blev konfiskeret af politiet. "Det er en bil, jeg har brugt rigtig mange timer i, hygget mig med venner, kørt ture i – så det er meget mere end bare en bil," forklarer han.

Bruuns liv tog en brat vending, da han blev stoppet af politiet for at køre 111 kilometer i timen i en byzone, hvor hastighedsbegrænsningen var 50 kilometer i timen. Han fik en dom på 20 dages ubetinget fængsel med fodlænke og mistede både bil og kørekort. Dette førte til en pause i hans nystartede virksomhed som udlært elektriker.

Genkøbet af hans bil symboliserer mere end en materiel genstand for Bruun. "For mig handler det ikke så meget om pengene. Det handler om, at jeg nu får en afslutning på de to år, jeg har gået med meget psykisk kamp," siger han. Bilens samlede omkostninger ender således på 430.000 kroner.

Sigurd Hjort Bruun anerkender sit ansvar for den farlige kørsel og de konsekvenser, det har haft. "Jeg ved godt, jeg har dummet mig. Og det er fair nok, at jeg skal have et gok i nødden. Men jeg synes, den er lidt hård," siger han. Han skal vente endnu et år, før han kan køre igen, men hans beslutning om at genkøbe bilen var vigtig for ham, både emotionelt og som en måde at få afslutning på et smertefuldt kapitel i sit liv.

Sigurd Hjort Bruun har lært en hård lektie og er fast besluttet på ikke at gentage sine fejl. "Jeg kommer ikke til at dumme mig på den her måde igen, for det er ikke sjovt at skulle undvære et kørekort i tre år," fastslår han.

Anbefalet til dig