Sikkerhedsstyrelsen gør ulovligt fund

17/02/2022

Ida Hansson

Foto: Sielemann Søren/Ritzau Scanpix
Sikkerhedsstyrelsen gjorde sammen med politiet en kontrolaktion mod to kiosker.

Mest læste i dag

Politiet havde fået tip om blandt andet ulovligt salg af receptpligtig medicin til unge og aftalte sammen med Sikkerhedsstyrelsen at gennemføre kontrollen af de to kiosker på samme tid. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I begge kiosker, beliggende i Husum i København, blev der fundet flere typer af receptpligtig medicin, blandt andet stærke smertestillende piller.

I den ene kiosk blev der fundet omkring 60 stærke smertestillende og receptpligtige piller i butikken. I den anden kiosk blev der fundet omkring 50 stærke smertestillende og receptpligtige piller. Medicinen blev konfiskeret af politiet, og i forbindelse med politiets ransagning på stedet blev der fundet yderligere ca. 70 stærke smertestillende og receptpligtige piller.

Begge kioskejere er af politiet blevet sigtet for ulovligt salg af receptpligtig medicin.

”Det er vigtigt for os, at vi får hjælp til at finde frem til dem, der ikke overholder reglerne, både når det gælder salg af medicin og andre rusmidler. På den måde kan vi prioritere kontrollen hos dem, der ikke holder sig inden for loven,” siger kontorchef Lone Brose fra Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen kontrollerer blandt andet salg af håndkøbsmedicin, alkohol og tobak, både som planlagte kontroller og ud fra tip om steder, hvor der kan være tale om ulovligt salg.

 

Anbefalet til dig