Sikkerhedsstyrelsen udsender advarsel til fyrværkeri-entusiaster: Pas på dette i morgen!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du skal være ekstra forsigtig, hvis du affyrer fyrværkeri nytårsaften.

Mest læste i dag

Pressemeddelelsen, som Sikkerhedsstyrelsen har sendt ud, advarer om, at den "kraftige vind", som mange danskere vil blive ramt af i morgen, og "nytårsaften", kan vise sig at være en farlig cocktail for fyrværkeri-entusiasterne.

I den sydlige del af landet er der nemlig frisk til kuling på menuen, hvorfor Sikkerhedsstyrelsen nu advarer om, at blæsten kan "sætte ekstra fut under raketterne".

"Husk at holde dobbelt sikkerhedsafstand, når raketterne skal fyres af, hvis du holder nytårsaften i blæst," skriver Sikkerhedsstyrelsen.

Og hvis det blæser, er der flere regler, du skal følge, herunder at affyre raketter mindst 400 meter væk fra huse og andre bygninger med letantændelige tage som stråtage.

Videre skal fyrværkeri antændes mindst 20 meter væk fra åbninger i bygninger som vinduer og døre, og når det kommer til landbrugsbygninger med dyrehold, skal der altid være mindst 100 meters afstand fra antændelse.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsens udvklingschef Lone Brose er det vigtigt, at man holder den nødvendige anbefalede afstand.

"Holder man nytårsaften i en af de blæsende egne, så hold den anbefalede dobbelte sikkerhedsafstand, som er til for din og dine omgivelsers skyld," siger Lone Brose ifølge Ekstra Bladet og tilføjer:

"Vådt fyrværkeri kan ændre egenskaberne ved fyrværkeriet. Det betyder, at det kan springe på en uhensigtsmæssig måde eller med forsinkelse. Det er derfor en god idé kun at tage et enkelt stykke op af posen ad gangen eller lade resten stå inde i tørvejr, mens man fyrer krudt af."

Ifølge DMI vil der også komme regn flere steder i landet, hvilket kan medføre utilregneligt fyrværkeri, hvis ikke opbevaret tørt.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig