Silas Holst siger farvel: Nu er det endelig slut

Nyheder
Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix
Den populære dansers eventyr er forbi.

Lige nu læser andre også

I 2016 kastede Danmarks danseglade sweetheart, Silas Holst, sig ud i en ambition om at erobre burgerverdenen.

GreenBurger blev hans og partnerens forsøg på at servere saftige vegetarburgere for det københavnske publikum. Armbevægelserne var store og drømmene endnu større, men som det ofte er tilfældet i den kulinariske verden, er vejen fra dansegulv til burgerbod brolagt med udfordringer.

To år efter åbningen meldte Silas Holst ud til medierne, at hans burgerrejse var ovre. Men i en twist, der minder om et trin fra en dramatisk dans, er det først nu, i 2023, at GreenBurger og deres datterselskab "Selskabet af 4. august 2016 ApS" officielt er gået under konkurs, som det fremgår af CVR-registret.

Denne kulinariske misforståelse blev kastet lys over af Kasper Staal Jørgensen, manden der stod i spidsen for virksomheden.

- Vi solgte restauranten i 2018, men vi har stadig haft en foodtruck, som har kørt videre på eksempelvis festivaler og lignende. Nu er det totalt solgt. Nu er der ikke mere tilbage, forklarer Kasper Staal Jørgensen til Se og Hør.

Silas Holst ejede 85 procent af burgerkæden, men ifølge Kasper Staal Jørgensen havde han ingen direkte indflydelse på driften. Det har dog været en turbulent rejse for GreenBurger, der aldrig har formået at vende røde regnskaber til sorte.

Egenkapitalen har siden starten i 2016 været i en nedadgående spiral, og i 2021 befandt den sig på en sørgelig minus 1,9 millioner kroner.

Burgerkæden slæber også rundt på en gæld på knap 4,3 millioner kroner.

Med hensyn til at betale denne gæld fra Silas Holsts egen lomme, ser det ikke lovende ud. Selv i hans eget selskab, DetGårTitGodt ApS, går det ikke så godt for tiden. Seneste regnskabsår viste et resultat på minus 1,4 millioner kroner og en egenkapital på minus 1,2 millioner kroner.

Så mens Silas Holst måske stadig har dansefødder, er hans burgerambitioner blevet svinget til en særdeles uventet og smertefuld koreografi på den kulinariske scene.

Anbefalet til dig