Simone: At strikke er som at dyrke yoga

Nyheder
Det at strikke kan opfattes som at dyrke yoga. Foto: Shutterstock
I gamle dage var joken altid, at man ikke ønskede sig hjemmestrikkede sokker til jul, Man frygtede for gaven fra tante Oda, der med al sandsynlighed indeholdt et par farverige sokker i krads bomuld, som ingen ville gå med. Man skulle ikke tro det, men nu er alle de, der i sin tid hadede de bløde gaver, selv begyndt at lave dem.

Mest læste i dag

KØB DIT GARN HER

Det er blevet moderne i mange kredse. Man havde nok aldrig troet, at det skulle være hipt for en 20-årig kvinde at sidde med benene over kord og strikke, men det er det. 

Mange unge er nemlig begyndt at finde strikketøjet frem, hvilket også gælder for 20-årige Simone, der til dagligt læser til sygeplejerske. 

"Det er en god måde at stresse af på," fortæller hun om den hobby, som hun dele med mange tusinder af andre. "Det var lidt for sjovt, jeg startede. Jeg ville strikke et halstørklæde, og så tog det fart."

KØB DIT GARN HER

Strikkeoplevelsen er både mode og afstressende

For Simone var det særligt den afstressende effekt, det gav efter nogle hårde år på gymnasiet. Senere begyndte hun dog at strikke særlige produkter til sig selv, som fulgte moden.

"Jeg kunne se, at strikketøjet rent faktisk kunne blive moderne, og det gav mig en vild følelse at kunne skabe noget selv, som jeg havde lyst til at gå med," fortæller Simone, der strikkede sammen med et par veninder og flere kom til. "Det endte med, at vi kunne sidde fem, seks stykker i et frikvarter og strikke. Det var helt anderledes end de tidligere år. Selvom nogen syntes, vi var åndsvage, så kom der hele tiden flere til, der gerne ville lære eller have os til at strikke noget til dem," fortæller Simone, der efter gymnasiet tog et sabbatår, hvor hun rejste rundt i verden.

"Strikketøjet var også en del af min rejse. Min ventetid i lufthavne og på togstationer blev brugt med at strikke."

Mange sammenligner det at strikke med at gå til yoga, og den sammenligning er Simone helt med på. "Jeg finder ind i et flow og glemmer alt omkring mig, når jeg strikker. For mig er at strikke som at dyrke yoga."

KØB DIT GARN HER

Strikkeklubber skyder frem

I de store byer begynder der også at komme strikkeklubber, hvor både ældre og yngre mødes, drikker the og kaffe og strikker. Der bliver udvekslet mange opskrifter og teknikker, og generelt får klubberne status af at være lige dele sociale og lærende. 

Mange studerende finder også sammen i små strikkeklubber, hvor de kan dele ud af deres erfaringer og strikketips.

Det er nemt at få opskrifter og garn

Med Internettet er det nemt at få inspiration, med få kliks kan du hente en opskrift, og kort tid efter kan du shoppe rundt i de efterhånden utallige webshops, som findes rundt omkring. En af de største webshops er Rito.dk, hvor du kan finde alle de produkter, du har brug for til din nye strikketrend.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig