Simpelt trick: Sådan holder du plukkede jordbær friske i 10 dage

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jordbær bliver hurtigt dårlige eller mugner når først de er plukket. Men med et simpelt trick, kan du få de skønne jordbær til at holde sig friske i op til ti dage.

Mest læste i dag

Jordbærsæsonen nærmer sig sin ende, men det stadigvæk lade sig gøre at finde nogle lækre smagfulde jordbær på hylderne over hele landet. 

Uanset om du foretrækker dine jordbær dyppet i chokolade, i en skål med fløde og sukker eller bare helt som de er uden noget, så er der her et tip til, at sikre, at de ikke bliver dårlige og mugne.

Mike fra Kitchen Tips Online, afslørede et opbevarings trick, som en af hans abonnenter, Nancy Emmons, havde delt. Det skriver Express.

“Hvis du vil have dine jordbær til at holde længe, når de er plukkede, vil du altid vælge de friskeste jordbær du kan finde.” forklarede Mike.

“I et supermarked betyder det, at du vil have den bagerste eller nederste bakke i bunken.” 

“Kig godt på jordbærrene, hvis du ser noget mug eller andre blå mærker på jordbærerne, vil du lægge bakken tilbage og tage en anden.” 

Han forklarer videre, at årsagen til at vi gør det, er at vi forsøger, at få vores jordbær til at holde sig længere ved lige, at tjekke op på det. 

Mug på jordbær har brug for fugt og ilt for at kunne vokse. 

Han anbefaler derfor, at man ikke vasker jordbærrene før man opbevarer dem. 

Han forklarer yderligere, at det viser sig, at den bedste måde, at holde jordbær friske på, er ikke at vaske dem, før de skal spises og at opbevare dem i et forseglet glas eller krukke i køleskabet, for så kommer der ingen ilt til muggen. 

En bruger på TikTok satte sig for, at teste om dette trick virkelig virkede. 

Hun blev noget overrasket, for tricket fungerede faktisk. 

En af hendes følgere på mediet foreslog: 

“Læg et stykke køkkenrulle i bunden, så holder de endnu længere.” 

En anden skrev: 

“Min bedstemor sagde altid til mig at jeg skulle gøre dette! Hun siger, at det også hjælper at lægge et stykke køkkenrulle ovenpå.” 

En tredje skrev: 

“Og de holder endnu længere, hvis du sætter dem i bunden af køleskabet i stedet for toppen.”

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig