"Situationen er alvorlig": Nu indkalder Mette Frederiksen

29/10/20 08:08

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Coronasituationen i Danmark forværres, og det får nu statsministeren til at indkalde til møde.

"Det går desværre den forkerte vej i Europa. Flere lande kommer i disse timer med nye omfattende tiltag - nye nedlukninger - nye restriktioner."

Sådan starter statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på sin Facebook. Opslaget kommer i lyset af coronaen, der fortsat blotter tænder og smitter. Onsdag var det daglige antal smittede 1.017 personer. Det er blot anden gang inden for få dage, at det daglige smittetal når over 1000. 

Udviklingen fik i fredags statsministeren til at sænke forsamlingsforbuddet og indføre strengere krav til danskernes brug af mundbind. Det betyder, at man fra i dag bl.a. skal bruge mundbind, når man handler ind eller besøger familiens ældste på et plejehjem eller ældrecenter. 

Indkalder til møde torsdag

Det er ikke kun i Danmark, at smittetallene går i den forkerte retning. Billedet er ens i en del af Europa. Flere store lande laver nu igen hele eller delvise nedlukninger, ligesom tilfældet var i foråret. 

"Her til aften har Frankrig og vores tyske naboer annonceret nye tiltag. Fra på mandag lukker Tyskland bl.a. restauranter, biografer og sportsanlæg. Samtidig opfordrer de tyske myndigheder til at reducere den sociale kontakt - ligesom vi gør her i Danmark," fortæller Mette Frederiksen. 

"Situationen er alvorlig," slår statsministeren fast. 

Hun tilføjer:  

"Jeg har i morgen inviteret vores danske ambassadører rundt om i Europa til et virtuelt møde for at høre deres vurderinger. Vi skal stå sammen i kampen mod corona."