Sjælden sygdom spreder sig: To ny tilfælde identificeret

19/5/22 06:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
To ny tilfælde af 'monkeypox' er blevet identificeret.

Et tilfælde blev rapporteret i London, mens et andet blev fundet i det sydøstlige England. Eksperter har udtalt, at det er muligt at de nye tilfælde er forårsaget af overførsel i lokalsamfundet, fordi de berørte personer ikke har nogen rejseforbindelser til et land, hvor monkeypox normalt findes.

De seneste har ikke kendte forbindelser til tidligere bekræftede tilfælde annonceret den 7., 14. og 16. maj.

Britiske HSA (Health Savings Account) sagde, at virussen normalt ikke spredes let mellem mennesker, og at risikoen for den britiske befolkning forbliver lav.

Nylige tilfælde er overvejende hos homoseksuelle, biseksuelle eller mænd, der har sex med mænd.

Folk i disse grupper rådes til at holde øje med udslæt eller læsioner på kroppen, især deres kønsorganer, og opfordres til at kontakte en seksuel sundhedstjeneste, hvis de er bekymrede.

Monkeypox kan overføres ved direkte kontakt gennem sex, men anses ikke for at være en seksuelt overført infektion.

"Disse seneste tilfælde, sammen med rapporter om tilfælde i lande over hele Europa, bekræfter vores indledende bekymring for, at der kunne være spredning af monkeypox i vores samfund. Vi fortsætter med hurtigt at undersøge kilden til disse infektioner, og øge bevidstheden blandt sundhedspersonale, sagde Dr. Susan Hopkins, Chief Medical Adviser.

Virussen er også blevet opdaget i Spanien og Portugal, som har identificeret henholdsvis otte og 15 nye tilfælde. Det skriver Metro.

I aftes bekræftede USA også sit første tilfælde i Massachusetts. Enhver, der er bekymret for, at de kan være inficeret med monkeypox, rådes til at kontakte læge eller en seksuel sundhedsklinik.

Udslættet, der kan udvikle sig som en del af virussen, ændrer sig og gennemgår forskellige stadier, før det til sidst danner en sårskorpe, som senere falder af.

Den britiske sundhedsstyrelse meddelte, at de første symptomer på monkeypox omfatter feber, hovedpine, muskelsmerter, rygsmerter, hævede lymfeknuder, kulderystelser og udmattelse.

Det første tilfælde var en person, der for nylig var rejst til Nigeria, hvor de mentes at have pådraget sig infektionen, før de rejste til Storbritannien.