Sjældent set: Kongehuset med ny og usædvanlig melding

08/1/21 12:07

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er ikke noget, der sker ret tit.

Torsdag var der en ny melding fra Kongehuset - og det vat én af dem, der ikke kommer ret ofte. Men ligesom resten af landet, så er Kongehuset også kraftigt påvirket af alle de restriktioner, som coronavirussen har medført. Så torsdag udsendte Kongehuset noget der sjældent er set - en helt tom kalender. De kommende 14 dage, er der altså intet på programmet hos Kongefamilien. Det skriver BILLED-BLADET.

Det er dog ikke første gang, at den danske kongefamilie bliver påvirket af coronavirussens indtog - allerede sidste år, oplevede de at mange arrangementer måtte laves om eller helt aflyses. 

For kort tid siden fejrede vi nytårsaften, også det foregik særdeles anderledes end det plejer - også for dronning Margrethe. 

Udover at dronning Margrethe toner frem på tv-skærme landet over, når hun hver nytårsaften klokken 18.00 taler til befolkningen, så er Kongefamilien også vært for en række nytårskure for det officielle Danmark - men ikke i denne omgang.

Her satte coronavirussen også en stopper for en stor del af den officielle nytårsfejring. Talen blev gennemført, men det meste af programmet er ellers aflyst eller ændret. 

Særlig oplevelse

"Den planlagte nytårskur på Christiansborg Slot for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark, der skulle have fundet sted den 4. januar 2021, blev allerede før jul aflyst på grund af udviklingen i COVID-19-situationen," skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Alt blev dog ikke ændret. Det førte til, at dronning Margrethe fik en oplevelse, som hun formentlig ikke har haft før. 

"Hendes Majestæt Dronningen modtog i stedet Hofmarskallen og Kabinetssekretæren i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg. Ved denne lejlighed holdt Hofmarskallen tale for Majestæten på vegne af Hoffet," skriver Kongehuset, inden de tilføjer: 

"Hofmarskallens tale til Dronningen blev optaget og efterfølgende delt med Hoffet."