Skadelig adfærd: Nu smider Veganerpartiet stifter ud

11/01/2022

Julie Møller

Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.
Landsledelsen valgte mandag at ekskludere medstifter og tidligere partileder Henrik Vindfeldt som medlem af partiet.

Mest læste i dag

Henrik Vindfeldt, medstifter og tidligere partileder af Veganerpartiet, er ekskluderet for skadelig adfærd.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet på grund af krænkende og nedværdigende adfærd samt grim tale overfor bestyrelsesmedlemmer tilbage fra 2020, at det nu er slut for den tidligere partileder. I pressemeddelelsen bliver det understreget af ledelsen, at den krænkende adfærd ikke er af seksuel karakter. 

“Det har skabt utryghed i arbejdsmiljøet både for dem, der var modtager og vidner til det," udtaler Michael Monberg, politisk ordfører i Veganerpartiet.

Landsledelsen valgte mandag at ekskludere medstifter og tidligere partileder Henrik Vindfeldt som medlem af partiet. Beslutningen er baseret på et længere forløb af samarbejdsvanskeligheder og skadelig adfærd for partiet. Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.

Han understreger, at den tidligere leder har været hårdtarbejdede. Men det kommer til at stå i skyggen af en adfærd, som partiet ikke længere vil finde sig i.

"Vi kan ikke længere se gennem fingre med måden at behandle sine kolleger. Det splitter organisationen indefra, og vi kan ikke tåle endnu en genstart," siger Michael Monberg.

Den tidligere ledelse havde i 2021 allerede afgivet et mistillidsvotum til Henrik Vindfeldt, hvor hans adfærd blev påtalt og han blev opfordret til at varetage andre opgaver i partiet.

Efterfølgende trak Henrik Vindfeldt sig som partileder, og nu har partiet altså valgt at smide ham ud.

På et landsmøde få måneder efter Henrik Vindfeldts mistillidsvotum blev det besluttet, at posten som partileder skulle erstattes af en politisk ordfører. Den post blev Michael Monberg valgt til. 

 

Anbefalet til dig