Skakmester anklaget for at bruge 'analkugler' til at vinde: Har sandsynligvis snydt over 100 gange

06/10/22 17:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En skakspiller, der slog verdensmesteren, er blevet beskyldt for at snyde 'over 100 gange' i sin karriere.

Som blot 19-årig slog Hans Mok Niemann sensationelt verdensmesteren Magnus Carlsen tidligere på året.

Oprøret rystede skakverdenen og resulterede i rygter om, at Hans Mok Niemann på en eller anden måde havde snydt sig til sejr. Det skriver blandt andre Metro.

En vild teori antydede, at vibrerende analkugler kunne være hans taktik.

Indlejret dybt inde i ham, ville de passere gennem lufthavnslignende turneringssikkerhed og – idet de blev kontrolleret af hans træner, der så kampen – vibrerede blidt for at lade ham vide, hvilke træk han skulle tage.

Hans Mok Neimann hjalp ikke sin sag, da han sagde, at han ville spille nøgen som en måde at bevise sin uskyld på.

Foto: Instagram/@hans_niemann

Foto: Instagram/@hans_niemann

Desværre for ham har en omfattende 72-siders undersøgelse af Hans Mok Neimann fra Chess.com fremsat nogle fordømmende påstande.

Den siger, at skakvidunderbarnet brød reglerne i turneringer så sent som i 2020 og bemærkede 'mange bemærkelsesværdige signaler og usædvanlige mønstre på Hans' vej som spiller'.

Faktisk siger rapporten, at Hans Mok Neimann brugte ulovlige computerhjælpemidler til at modtage assistance i over 100 onlinespil på sin vej til toppen. Mange af disse turneringer inkluderede pengepræmier, tilføjede det.

Hans Mok Neimann blev bortvist fra siden i 2020 for 'åbenbart snyd'. På nuværende tidspunkt har han ikke udsendt en udtalelse om rapporten.

"Uden for sit onlinespil er Hans den hurtigst stigende topspiller i klassisk [over-the-board] skak i moderne historie," lyder rapporten fra Chess.com.

Bortset fra den latterlige analkugle-teori, har nogle mennesker mistanke om, at Hans Mok Niemann har fået fingrene i Magnus Carlsens spilplan på forhånd og derved foregriber hans overraskende åbning.