Skal bruge 5.000 frivillige danskere

Foto: Shutterstock
Til sommer skal der bruges intet mindre end 5.000 frivillige.

Mest læste i dag

Når verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til Danmark med hele tre etaper til sommer, skal et fællesskab af ca. 5.000 frivillige være en del af den gule folkefest på tværs af hele landet. De frivillige skal bl.a. hjælpe med at afspærre ruten, give information til tilskuerne og bidrage til lokale aktiviteter.

Det skriver Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S i en pressemeddelelse. 

3 etaper, 13 kommuner og ca. 5.000 frivillige. Tour de France starter til sommer i Danmark, og det er første gang, at et helt land er vært.

Derfor har parterne bag den danske Tour-start en ambition om at male Danmark gult til sommer og skabe en stor folkefest på tværs af hele landet. En ambition, som de frivillige skal hjælpe med at få realiseret.

”Tour de France i Danmark skal være en fantastisk folkefest på tværs af hele landet, og derfor skal vi aktivere bredt. I Danmark har vi en stolt tradition for frivillighed, og derfor er jeg glad for, at vi også til den danske Tour-start kan engagere en masse frivillige, som en del af vores store cykelfest,” siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S.

To typer frivillige

Til den danske Tour-start kommer der til at være to helt overordnede typer af frivillige – Tour de France-officials og byfrivillige. Tour de France-officials skal stå langs ruten og hjælpe med at guide borgere og besøgende langs etaperne, men også varsle rytterne, så de kører den rigtige vej.

De byfrivillige skal hjælpe med at skabe folkefesten lokalt ude i kommunerne.

”En så stor begivenhed skaber ikke sig selv. De 5.000 frivillige bliver vigtige for den danske Tour-start – og samtidig får de en unik oplevelse. I kommunerne kommer de frivillige bl.a. til at være værter for byernes gæster og hjælpe til i fanzonerne. Kommunerne er godt i gang med at rekruttere frivillige til sommerens gule folkefest, men det er også stadig muligt at nå at melde sig til, hvis nogen kunne have lyst til det,” siger Ida Bigum Nielsen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S.

Kommunerne har forskellige ønsker og ambitioner for deres lokale folkefester og antallet af sideevents. Derfor kommer der også til at være forskellige frivilligroller fra kommune til kommune.

Rekrutteringen af de 5.000 frivillige foregår ude lokalt i de 13 kommuner, der alle er en del af den danske Tour-start. Byerne er allerede godt i gang med rekrutteringen, men du kan stadig nå at blive en del af Touren i Danmark.

Anbefalet til dig