Skal dronning Margrethe degraderes?

31/03/2020

Nanna Christina Smidt

Dronning Margrethe under sin seneste tale til folket i forbindelse med coronakrisen. Foto: Kim Refslund, DR ©
Kulturskribent Oliver Stilling kritiserer kulturminister Joy Mogensen, og vil i stedet gøre dronning Margrethe til kulturminister.

Mest læste i dag

Oliver Stilling mener nemlig ikke, at der er nogen der holder hånden over kulturbranche i de svære coronatider.

Indsæt dronningen som kulturminister

Det er hårde ord kulturminister Joy Mogensen får med på vejen, og stifter af Føljeton, Oliver Stilling, der mener at dronningen Margrethe i stedet bør indsættes som kulturminister. Det skriver B.T. 

”Der er brug for en lederskikkelse på posten, en kulturens ambassadør, et menneske, som kulturlivet respekterer,” skriver Oliver Stilling i Føljeton.

Oliver Stilling fortæller til B.T. at han mener sit forslag, fordi kulturen har brug for en ægte ambassadør.  

Dronningen passer perfekt

Om end det ikke kan lade sig gøre, så mener Oliver Stilling, at dronningen passer perfekt til stillingen som kulturministerm, fordi hun har bred respekt blandt befolkningen. Oliver Stilling føler sig også overbevist om, at dronningen vil sige ja på baggrund af, at hun holdt en ekstraordinær tale for danskerne.

”Regeringen er i forvejen i gang med at lave nødlove om grænselukning og fængselsstraf for tyveri af håndsprit. Alt kan ligesom lade sig gøre for tiden,” forklarer Oliver Stilling.

Vi har brug for god stemning

Der er brug for den gode stemning i disse dage. Det er Oliver Stilling meget overbevist om. Derfor er der også brug for kultur.

”Man har brug for en stemme, som ligesom maner til besindighed og giver ro på. En, der minder om, at vi har klaret værre ting. En, der har lidt perspektiv. Det er bare det, der skal til,” skriver Oliver Stilling.

Og netop disse talenter har dronning Margrethe ifølge Oliver Stilling.

Dronningen er en dygtig taler. Hun har interesser inden for opera og ballet, det klassiske og hun er meget kreativ. Derudover er hun er dannet og velbevandret. Hvilket ifølge Oliver Stilling er det der er brug for.

Kritiserer Joy Mogensen

Men disse ting besidder Joy Mogensen ikke ifølge Oliver Stilling, som kritiserer hende for ikke at gøre noget.

”Det kan godt være, Joy Mogensen er god til den del, der er meget kommunal og forhandlingsorienteret. Men den del, hvor man tager kulturen seriøst, er hun meget svag på. Den del, der handler om at være ambassadør for kulturen,” skriver Oliver Stilling.

Derfor er dronning Margrethe ideel til at overtage erhvervet – i hvert fald for en stund.

 

 

Anbefalet til dig