Skal du have penge tilbage? Denne dato kan du se din årsopgørelse

17/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu kan du snart tjekke din årsopgørelse.

Mest læste i dag

Fra mandag den 14. marts vil 4,6 mio. borgere kunne se deres årsopgørelse for 2021 på skat.dk. Det viser den tidsplan, som Skattestyrelsen netop har offentliggjort. Overskydende skat udbetales fra den 8. april.

Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen for 2021 mandag den 14. marts. Her vil 4,6 mio. borgere få adgang til den sikre forårsbebuder: et rødt eller et grønt tal, der fortæller, om der skal betales restskat, eller om der er udsigt til at få overskydende skat retur. Samtidig får borgene mulighed for at tjekke, om oplysningerne stemmer og evt. oplyse om kørselsfradrag.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

"Der er altid stor interesse for årsopgørelsen. For de fleste ligger fokus nok på, om tallet er rød eller grønt. Alligevel vil jeg opfordre til, at man også bruger et øjeblik, når man er inde på TastSelv, og tjekker sine indtægter og fradrag, så man sikrer sig, at det hele stemmer," siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

De fradrag, borgerne med fordel kan være særligt opmærksomme på, er især kørselsfradraget, hvor ændringer i hjemmearbejdsdage kan påvirke fradragets størrelse, samt håndværker- og servicefradraget, hvor det ikke er alle ydelser, der udløser et fradrag.

Forberedelserne er i gang 

Allerede nu er der åbnet for, at borgerne selv kan begynde at oplyse om håndværker- og servicefradrag for 2021 på TastSelv.dk. Borgere, der er i tvivl, kan finde hjælp på skat.dk/håndværkerfradrag.

Skattestyrelsen er netop nu i gang med at gøre de godt 4,6 mio. årsopgørelser klar. Det indebærer bl.a., at Skattestyrelsen er ved at modtage og foretage beregninger af de godt 170 mio. oplysninger, der overføres fra tredjeparter som arbejdsgivere og banker.  

"Lige nu er vi i gang med alle forberedelserne, og vi er mange på opgaven både i Skattestyrelsen og hos vores samarbejdspartnere. Data fra tredjeparter skal modtages, systemerne skal opdateres og testes, og alt fra breve til tekster på hjemmesiden skal tilpasses, så vi er klar til 14. marts," siger Jan Møller Mikkelsen.

Tidsplan for årsopgørelsen 2021:

  • Januar 2022: Skattestyrelsen modtager oplysninger fra fx arbejdsgivere og banker.
  • Februar 2022: Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger.
  • 14 marts 2022: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv på skat.dk.
  • Medio marts 2022: Årsopgørelser sendes med brev til de borgere, der er fritaget eller ikke omfattet af digital post.
  • 8. april 2022: Første udbetalinger af overskydende skat.
  • 1. maj 2022: Deadline for at rette i årsopgørelsen.
  • 1. juli 2022: Deadline for at udfylde oplysningsskemaet (for borgere og virksomheder med oplysningspligt).
  • 1. juli 2022: Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg.

 

Anbefalet til dig