Skal du på ferie efter 1. juli? Så skal du være særligt opmærksom på ny regel

Nyheder
Foto: Shutterstock
Den 1. juli bliver det forbudt.

Mest læste i dag

Sommerferien er lige om hjørnet. Men skal du ud og rejse, og har du planer om at tage nogle e-cigaretprodukter med hjem som souvenirs, skal du være særligt opmærksom.

Fra den 1. juli 2024 må du som forbruger på dansk jord kun besidde op til ti enheder af blandt andet engangs-e-cigaretter med nikotin og nikotinvæsker med kendetegnende aroma af andet end mentol og tobak. Og besiddelsen må kun ske, hvis produkterne er til eget forbrug.

"De nye regler er til for at begrænse danskernes forbrug af blandt andet nikotinholdige engangs-e-cigaretter med smag af for eksempel slik," siger Stine Pedersen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, ifølge en pressemeddelelse og fortsætter:

"Så fremover må du kun have op til ti ulovlige e-cigaretprodukter med hjem fra udlandet til eget forbrug. Har du en større mængde end ti i bagagen, kan det hurtigt få store konsekvenser for dig."

Overtræder du det nye indførsel- eller besiddelsesforbud for ulovlige e-cigaretprodukter, vil du som udgangspunkt blive meldt til politiet, ligesom du risikerer at få en bøde.

De nye forbud sker som led i regeringens forebyggelsesplan, der har til formål at forebygge børn og unges forbrug af tobak, nikotin og alkohol.

Toldstyrelsen bliver Sikkerhedsstyrelsens vagthund

Sikkerhedsstyrelsen og Toldstyrelsen kommer i forbindelse med de nye forbud til at arbejde endnu tættere sammen fremadrettet for at sikre en effektiv kontrol ved grænsen til Danmark.

"Vi ser rigtig mange af den her type engangs-e-cigaretter på grænsen, der kan blive videresolgt til især unge, og det er bekymrende. Produkterne kan være produceret uden at være i overensstemmelse med reglerne og er dermed potentielt endnu mere sundhedsskadelige, end engangs-e-cigaretterne i forvejen er. Derfor ser vi også frem til at styrke kontrollen yderligere sammen med Sikkerhedsstyrelsen," siger Jeppe Kjærgaard, kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Toldstyrelsen kommer på vegne af Sikkerhedsstyrelsen til at udføre kontroller og stoppe indførslen af de ulovlige e-cigaretprodukter ved den danske grænse.

For eksempel hvis nogen forsøger at komme ind i Danmark, hvor de besidder flere engangs-e-cigaretter med nikotin og smag end begrænsningen på op til ti enheder til eget forbrug tillader.

Det bliver også en fælles opgave at stoppe de personer, der forsøger at omgås loven ved for eksempel systematisk at besidde og transportere op til ti enheder over grænsen til Danmark ad gangen.

Hvad dækker de nye forbud over?

Fra den 1. juli 2024 må du hverken indføre, købe, udlevere, modtage, fremstille, forarbejde eller besidde ulovlige e-cigaretprodukter med nikotin, der overtræder reglerne for nikotinindhold og/eller kendetegnede aroma.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig