Skal du være stenrig: TiKTok-stjerner kan tjene mere end seks millioner kroner per video

Nyheder
TikTok er godt på vej til at overhale de 'ældre' sociale medier i popularitet. Foto: Shutterstock
Den populære video-app, som også i Danmark er i hastig vækst, fodrer de nye influencers med millioner. De største stjerne kan tjene op mod en million dollars for en enkelt video, når de samarbejder med de store brands.

Mest læste i dag

I gamle dage drømte unge mennesker om at blive politibetjente, astronauter eller fodboldspillere. Tiden har ændret sig og i dag frømmer mange helt unge piger og drenge om at blive influencers. I hvert fald hvis man skal dømme efter en rapport, der blev offentliggjort i slutningen af sidste år. 

Lige nu er det video-app'en TikTok, som tiltrækker de unge, som gerne vil have en karriere indenfor influencer-verdenen. Her prøver de at tjene penge på deres videoer ved at underholde på den ene eller anden måde. TikTok bliver valgt, fordi man som indholdsskaber rent faktisk kan slå igennem ved at lave solidt indhold uden at have et navn i forvejen. Det er langt sværere på de lidt ældre sociale medier Instagram og YouTube, der ofte belønner dem, der i forvejen er kendt på den ene eller anden måde.

TikTok-influencers er også ved at komme efter influencers fra de ældre medier. Lige nu kalkulerer marketing-afdelinger med, at de mest populære på appen opkræver mere end én million kroner for et opslag, hvor de skal promovere et brand. 

Morning Consult, som lavede rapporten, vurderer, at TikToks popularitet og vækst betyder, at de allerstørste influencers på appen kan kræve én million dollars eller mere end seks millioner kroner for et opslag.

En af disse influencers er Loren Gray, der synger på sin konto. Hun har 38 millioner følgere på appen. Hun er tidligere blevet brugt af en stor fastfood-kæde til at starte en trend på mediet, der henviste til fastfoodkæden. Her har folkene bag undersøgelsen vurderet, at betalingen lå i omegnen af 200.000$.

Det er ikke kun mennesker, der kan tjene på TikTok. En af de berømte konto på appen er en hund, som har 20 millioner følgere. Har vurderes det, at et sponsoreret opslag skal koste 100.000 dollars.

Rapporten vurderer, at influencers kan kræve 0,005$ per følger, og flere af de store influencers er ved at nå et punkt, hvor de således kan kræve en million dollars per video. 

Indtil videre har de danske influencers på TikTok slet ikke så mange følgere, at de kan opkræve de store summer på sponsoreret indhold. Her er det stadig de ældre sociale medier, der huser de mest berømte influencers. Men trenden er sikker. De unge mennesker forsøger at slå igennem på medierne, og de, der er heldige med at få mange følgere, vil også kunne tjene godt på deres arbejde. 

 

 

 

Anbefalet til dig