Skal ske inden den 20. januar: Næsten 1,2 millioner har rettet i forskudsopgørelsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du vil have, at dine ændringer er gældende allerede fra første lønseddel, skal du skynde dig.

Lige nu læser andre også

Omtrent 1,2 millioner danskere har aktivt justeret deres forskudsopgørelser på skat.dk siden slutningen af november 2023.

Det vidner om skattebevidsthed blandt borgerne, og hvis du ønsker, at dine ændringer i forskudsopgørelsen skal gælde fra første lønseddel i 2024, skal du være hurtig.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Jan Møller Mikkelsen, der er fungerende fagdirektør i Skattestyrelsen, peger på, at forandringer i lønindkomst er den primære årsag til disse ændringer:

"Det er forventeligt, at det er på indtægtsfeltet, at vi ser flest ændringer. Det kan være jobskift, studiestart- og ophør eller overgangen til pension, der påvirker den forventede årsindkomst", udtaler han.

Over 400.000 borgere har ændret i deres forventede lønindkomst.

Interessant nok har de seneste renteudsving også fået betydelig opmærksomhed. Mere end 250.000 borgere har foretaget rettelser i felterne 481 og 483, som omhandler renter fra banker og realkreditinstitutter.

Denne ændring afspejler borgernes opmærksomhed på den finansielle sektors usikkerhed og dens indvirkning på deres økonomi.

Ydermere har 167.000 borgere justeret oplysninger om befordring til og fra arbejde, hvilket kan skyldes ændringer i arbejdsforhold eller transportmønstre.

Selvom tallet allerede er højt, kan det stige yderligere, da borgerne fortsat kan ændre deres forskudsopgørelse løbende.

For at sikre, at ændringerne afspejles i årets første lønudbetaling i slutningen af januar, skal borgere dog foretage disse justeringer inden den 20. januar.

Anbefalet til dig