Skandalerne hober sig op: Nu fratræder han sin post

Af: Mie M.B

|

29/01/2024

Nyheder
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Som konsekvens af de sidste par dages afsløringer vælger politiker at trække sig

Lige nu læser andre også

Henrik Hvidesten (V), borgmesteren i Ringsted, har meddelt sin afgang efter anklager om grænseoverskridende adfærd over for kvindelige byrådspolitikere. Hvidesten, som har været i centrum for en voksende storm af kritik, offentliggjorde sin beslutning på Facebook søndag aften, efter at en ny anklage blev fremsat. Det skriver SN.

"Det har været hårdt for min familie og mig, svært for mit politiske bagland og gode samarbejdspartnere samt givet dårlig omtale af Ringsted Kommune," skrev Hvidesten. Han tilføjede, at han ikke længere kunne bede sit politiske flertal om at bakke ham op som borgmester.

En af de implicerede i sagen er Mette Jorsø, byrådsmedlem for Radikale i Køge, som rapporterede en lignende oplevelse med Hvidesten under et kommunalpolitisk topmøde i Ålborg for to uger siden. "Jeg var også i Aalborg og oplevede nøjagtig det samme," siger Jorsø, der besluttede at stå frem efter at have hørt om behandlingen af den anonyme kvinde fra Ringsted.

Jorsø udtrykker frustration over kravet om, at den anonyme kvinde fra Ringsted skulle stå frem offentligt for at hendes anklager skulle tages alvorligt. "Vi kan ikke tvinge folk til at stå frem, hvis hun har ikke lyst det. Men så blev hun negligeret," fortæller Jorsø.

Jorsøs beslutning om at dele sin oplevelse understreger et voksende krav om ansvarlighed i politik. "Man skal fandme opføre sig ordenligt, især i politik, hvor der ikke er nedskrevne regler som i en ansættelse," siger hun.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig