Skarp advarsel: Sådan ved du om din hund lider i varmen

Af: Naja Radik

|

11/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En advarsel er blevet udsendt til hundeejere, så de er opmærksomme på deres kæledyr i sommervarmen.

Lige nu læser andre også

Med sommeren over os, er hundeejere blevet advaret om, at de skal holde øje med, om deres hund slikker sine poter. 

Dette skyldes, at hunde ofte vil slikke deres poter, hvis de har smerter fra pote forbrænding.

Det er vigtigt, for hundeejere, at holde øje med tegn på, at deres kæledyr kæmper i varmen, det skriver Express

Hunde er i fare ved varme temperaturer, fordi de ikke er i stand til, at køle ned gennem svedtendens, som mennesker gør, og racer med lang pels, er særligt tilbøjelige til, at overophede.

Almindelige tegn på, at en hund kæmper i varmen, omfatter; overdreven slikken på poterne, savlen, viser lyserødt tandkød og ryster.

Generelle råd omfatter, at undgå, at efterlade dyr i varme biler, udestuer, udhuse eller campingvogne, da disse kan være dødelige i stigende temperaturer. 

RSPCA anbefaler også, at anvende solcreme på kæledyr på deres næser, samt at give dit kæledyr frosset og rigeligt med vand. 

De siger også, at fugtige håndklæder, som dit kæledyr kan ligge på, eller en ispose pakket ind i et håndklæde, kan give en god lindring fra varmen. 

Ejere bliver dog advaret om, at de skal holde særligt øje med, hvis deres hunde begynder at slikke deres poter, da det kan være, at de forsøger, at fortælle dig, at de har brændt sig selv på jorden i solen. 

“Dyreforsikringseksperter siger, at hvis de slikker deres poter mere end normalt, bør du kontrollere for pote forbrænding.”

Hvis du bemærker, at din hund slikker deres poter, kan det skyldes, at de har potepudeforbrændinger. 

Dette kan ske for din hund, hvis den går på den varme beton eller asfalt under varme vejrforhold.

Et andet tegn på, at din hund have solbrændte poter, er hvis de halter, når de går. 

I nogle tilfælde, kan hunde endda forsøge, at tygge på deres poter, da de kæmper med kløe og smerte forårsaget af forbrændingen. 

En af måderne, at forhindre forbrændinger af hundepoterne, er ved regelmæssigt at kontrollerer deres poter for blærer, rødme eller puderne der ser mørkere ud i farven. 

Du kan også vælge, at lufte din hund tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når solen ikke er varmest, for at undgå varme fortove. 

Hvis du kan, så prøv også at køre med din hund til noget græs, for at gå tur, så de undgår at gå på asfalt eller sten. 

Derudover foreslår de også, at investere i støvler til din hund, for at beskytte dem, når de går på varme fortove og forhindre, at eventuelle eksisterende pote forbrændinger bliver værre.

Anbefalet til dig