Skat går på rov i MobilePay: Begå ikke disse udbredte fejl

Nyheder
Foto: Privat
Der findes flere udbredte fejl, som kan få dig i fedtefadet.

Lige nu læser andre også

Hvis du er blandt dem, der ofte modtager penge på MobilePay, så kan det være, at Skattestyrelsen snart sætter lup over dit navn.

Skatterådet har givet grønt lys til en større undersøgelse af en unavngiven 'digital betalingstjeneste', som ifølge Fagbladet 3F er MobilePay.

Skattestyrelsen vil kontrollere, om modtagelsen af penge via betalingstjenesten er blevet korrekt indberettet og beskattet.

Med andre ord er formålet med indsatsen er at finde dem, der modtager betaling for sort arbejde, udlejning af boliger eller salg af varer.

Selvom Skattestyrelsen ikke specifikt nævner MobilePay, har tjenesten tidligere været i fokus i lignende kontroller. Den nuværende undersøgelse omhandler transaktioner fra 2023.

I 2022 resulterede en lignende kontrol i krav om indbetaling af over otte millioner kroner i manglende skat og moms.

Mange valgte selv at korrigere deres årsopgørelser efter at have modtaget en advarsel fra Skattestyrelsen, hvilket medførte hele fire millioner kroner i ekstra skattebetalinger.

Begå ikke disse fejl

For at undgå problemer med Skattestyrelsen anbefales det, at man sørger for tydelig dokumentation for sine transaktioner.

"Du skal ikke betale skat af salg af privat tøj, legetøj, møbler og andre private sager. Det er kun organiseret handel i større stil, Skattestyrelsen er ude efter," skriver Fagbladet 3F og fortsætter:

"Derfor kan det være godt, hvis du hver gang beder køberne skrive i det tekstfelt, som findes i Mobilepay."

Derudover er det en god idé at gemme kvitteringer og tage billeder af de varer, man sælger.

Ydermere bør man dokumentere lån, der overføres via MobilePay, da det kan være svært at bevise, at en overførsel er tilbagebetaling af et lån, hvis der mangler dokumentation.

Man må gerne låne penge af et familiemedlem, men for alles skyld bør det fremgå af hver enkelt overførsel, at der er tale om et afdrag.

Her kan det også være en god idé at oprette et dokument på lånet. På den måde er du bedre stillet, hvis myndighederne kommer efter dig.

Anbefalet til dig