Skat sætter ny frist: Husk denne dato

16/12/20 09:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Til foråret er der særligt en dato, som man bør skrive ind i kalenderen.

I foråret brugte flere danskere deres udenlandske bil til at komme hjem fra eksempelvis deres sommerhus i udlandet som følge af COVID-19.

Nu forlænger regeringen fristen for, hvornår bilen skal være ude af Danmark, til 5. april. Det sker i sammenhæng med, at regeringen netop har udmeldt yderligere restriktioner, som har virkning hen over jul og nytår. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

I foråret gav regeringen danskere med eksempelvis sommerhus i udlandet mulighed for at benytte deres udenlandsk indregistrede bil til at komme hjem til Danmark og have den i landet frem til 31. december i år.

Den frist forlænges nu frem til 5. april 2021, oplyses det. 

Mulighed for at vente lidt længere

Fristforlængelsen giver danskerne mulighed for at vente lidt længere, før de skal føre deres udenlandsk indregistrerede bil ud af landet.

Det skyldes, at smittetallet fortsat er højt, og regeringen netop har udmeldt yderligere restriktioner, som har virkning hen over jul og nytår. Dertil kommer, at store dele af Europa fortsat er hårdt ramt af coronapandemien.

”Regeringen ønsker naturligvis ikke at tvinge danskere til at køre deres udenlandske bil ned gennem Europa eller betale en kæmpe afgifts-bøde midt i den her krise. Derfor forlænger vi fristen for at tage sin bil ud af landet indtil 5. april. Til den tid håber vi, coronapandemien er aftaget, så de får mulighed for at køre bilen tilbage til eksempelvis deres sommerhus”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Forlængelsen træder i kraft den 31. december 2020 og gælder frem til den 5. april 2021. Køretøjet må fortsat kun blive brugt direkte til grænsen fra førerens bopæl, tilføjes det.