Skat sender vigtig mail til 4 millioner danskere: Den er ikke falsk

18/11/2021

Julie Møller

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
Skattestyrelsen udsender i forbindelse med åbningen af forskudsopgørelsen godt fire millioner mails over fire dage.

Mest læste i dag

Torsdag har Skattestyrelsen åbnet forskudsopgørelsen for 2022.

I den forbindelse udsendes der over de næste fire hverdage godt fire mio. servicemails til borgerne, der skal minde dem om at gennemgå deres oplysninger.

Tidligere har Skattestyrelsen oplevet, at nogle borgere er blevet i tvivl om, hvorvidt der kunne være tale om falske mails.  

"Det er altid godt at være skeptisk, når der uventet dukker en mail op, som ligner en besked fra Skattestyrelsen. Men i dag og de kommende dage får godt fire mio. borgere mail fra os. Vi udsender de mange mails for at gøre opmærksom på forskudsopgørelsen og ad den vej hjælpe borgerne til løbende at betale den rigtige skat næste år," siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

De mange mails udsendes til borgere, der selv har oplyst Skattestyrelsen om deres mailadresser i TastSelv. Skattestyrelsen udsender mails i perioden 18. til 23. november 2021.

Sikkerhed og falske mails

Er man i tvivl om, hvorvidt en mail er falsk, er der især en ting, man kan være opmærksom på for at gardere sig mod mulig svindel. Skattestyrelsen beder aldrig om privat information som f.eks. kontonummer, personnummer eller kreditkortoplysninger. Det samme gælder, hvis man bliver kontaktet telefonisk eller på SMS. Samtidig er det også værd at være opmærksom på eventuelle links, man modtager.

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

"Vi oplever til tider, at nogen udgiver sig for at være Skattestyrelsen. Det er den form for bedrageri, vi prøver at undgå ved at vejlede borgerne om, hvad de skal være særligt opmærksomme på. Heldigvis er de fleste efterhånden gode til at spotte, når noget ser forkert ud. Men vil man være helt sikker, er mit bedste råd simpelt: Åben en browser, gå ind på skat.dk og log på via TastSelv. Her kan man både komme i kontakt med Skattestyrelsen og se sine skatteoplysninger." siger Jan Møller Mikkelsen.

Det skal du være opmærksom på

Forskudsopgørelsen for 2022 er nu åben. Derfor er det tid til at tjekke, om oplysningerne i forskudsopgørelsen stemmer med de forventninger, man har til året, der kommer, eller om noget skal justeres.

I denne artikel kan du læse, hvad du skal være opmærksom på: 

 

Anbefalet til dig