Januar byder på en økonomisk håndsrækning til millioner af danskere.
Med personskattereformen, der træder i kraft i år, vil 3,3 millioner borgere kunne se en mærkbar forskel, når de modtager deres første lønseddel for året.
En enlig forsørger med ét barn i fuldtidsjob vil for eksempel kunne glæde sig over at betale 7400 kroner mindre i skat årligt.
Skatteminister Rasmus Stoklund (S) håber, at reformen kan gøre hverdagen lettere for mange.
"Hvis man er enlig forsørger og skal have økonomien i sin husholdning til at hænge sammen oven på nogle år, hvor inflationen har været høj, og priserne på en indkøbstur har været voldsomt stigende, så er det her en håndsrækning, som jeg håber, at folk vil kunne mærke, trækker i den rigtige retning," siger han ifølge TV 2.
Ti milliarder i skattelettelser
Den samlede reform indebærer skattelettelser for mere end ti milliarder kroner.
Det sker blandt andet gennem en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget og det maksimale fradragsbeløb for danskere i job.
Samtidig bliver det ekstra beskæftigelsesbidrag for enlige forsørgere sat op, så netop denne gruppe får en økonomisk fordel.
Trods de økonomiske fordele har reformen mødt kritik fra blandt andre SF og Enhedslisten.
Kritikken går på, at skattelettelserne i kroner og øre fordeles ligeligt på tværs af indkomstgrupper, hvilket betyder, at en direktørfamilie får samme lettelse som en arbejderfamilie.
Skatteministeren forsvarer dog reformen og understreger, at det brede politiske forlig krævede kompromiser:
"Flere partier har bøjet sig mod hinanden og er blevet enige om, at det er den her måde, at de samlet set ti milliarder kroner skal gøre gavn for 3,3 millioner danskere," siger Rasmus Stoklund.
Reformen blev vedtaget med bred politisk opbakning fra regeringen samt Danmarksdemokraterne, De Konservative, De Radikale og Nye Borgerlige.
Om skattelettelserne vil leve op til forventningerne, vil tiden vise, men for mange danskere kan pengene give lidt ekstra luft i budgettet efter en periode præget af økonomisk usikkerhed.