Skatteministeriet melder klart ud: Det gælder cirka halvdelen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skatteministeriet melder om markante stigninger.

Lige nu læser andre også

2023 registrerede Toldstyrelsen ca. 8.700 sager på det samfundsbeskyttende område, der dækker over forsøg på ulovlig indførsel af doping, narkotika, tobak, lægemidler og våben.

Sagerne involverer varer, der tilbageholdes, fordi de enten er ulovlige, sundhedsskadelige eller kræver specielle tilladelser.

"8.700 sager svarer til en sag i timen, 365 dage om året. Tallet understreger, at det både er en stor og meget vigtig samfundsopgave, tolderne løser for at holde ulovlige varer og især narkotika ude af vores samfund," siger skatteminister Rasmus Stoklund. 

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Markant stigning i narkotika 

Det skifter fra år til år, hvilke typer varer, der oftest forsøges indført ulovligt til Danmark.

I 2018 og 2019 fyldte våben mest i statistikkerne på det samfundsbeskyttende område, men sidste år var det narkotika. Med mere end 4.000 sager i 2023 stod narkotika for næsten halvdelen af alle registrerede sager. 

Den tendens fortsatte i første halvår af 2024, hvor narkotikasagerne igen er den mest hyppigt forekommende type vare, som Toldstyrelsen møder i deres samfundsbeskyttende indsatser. 

"Vi kan se, at narkotika bliver mere og mere almindeligt – også blandt unge. Det er meget bekymrende, og jeg er tilfreds med, at vores toldere fanger så store mængder narko i deres kontroller, når det bliver forsøgt smuglet ind i landet, siger skatteminister Rasmus Stoklund og fortsætter:

"I sidste ende er det danskernes sundhed og sikkerhed, der er på spil. Derfor er det også vigtigt, at vi fastholder den stærke indsats på området, så de ulovlige stoffer slet ikke kommer ind på det danske marked."

Anbefalet til dig