Sker i morgen: 500.000 danskere kan miste adgang

31/10/22 09:22

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Op til 500.000 danskere risikerer at miste adgangen til deres egne penge fra i morgen.

Hvis du er glad for at kunne benytte din netbank til at tjekke din saldo, overføre penge eller betale regninger, så skal du sørge for, at alt er klappet og klart inden i morgen.

I morgen tirsdag den 1. november - samme dag som Folketingsvalget - vil man nemlig ikke længere kunne benytte NemID til at logge ind i sin netbank, skriver Dagens.dk.

Det betyder, at danskerne i stedet skal have overgået til MitID, og det er der desværre fortsat mange mennesker, der ikke har gjort.

Det er Politiken, der skriver, at mellem 300.000 og 500.000 danskere endnu ikke er overgået fra NemID til MitID, og det betyder, at disse danskere altså ikke vil kunne benytte deres netbank og andre digitale tjenester.

NemID vil nemlig blive spæret for brug til flere tjenester, og derfor er det nødvendigt, at du får aktiveret dit MitID, hvis du ikke allerede har fået gjort det.

Sådan får du MitID

Fra den 1. november 2022 har du følgende muligheder, hvis du ønsker at oprette et MitID:

MitID er ved at blive rullet ud som den primære ID-løsning i Danmark. MitID afløser gradvist NemID (både som papkort og i digital form).

Efter 31. oktober vil det ikke være muligt at bruge NemID i banken eller til at godkende kortbetalinger på nettet. Har du endnu ikke skiftet til MitID, vil du derefter ikke længere kunne få adgang til din mobil- eller netbank eller kunne godkende kortbetalinger på nettet.

Det vil dog være muligt at benytte NemID til alle offentlige og nogle private selvbetjeningsløsninger, indtil MitID tager over.

NemID lukker helt ned 30. juni 2023