Skøn start på weekenden: DMI deler glædelig nyhed

Foto: Shutterstock
Der bliver trykket på gråvejrets pauseknap, melder DMI ud.

Mest læste i dag

Optakten til påskeferien skyder fra start med en vejrudsigt, der lover både regn og solskin over Danmark.

Det skriver DMI.

Mens morgenstunderne måske starter våde ud, lover meteorologerne en gradvis klarvågning til solrigere himmelstrøg – en skøn anledning til at nyde starten på ferien for de heldige, der allerede har fri.

En koldfront har i nattens løb krydset landet fra nordvest, hvilket bringer regn med sig i de tidlige timer. Men fortvivl ej, for som dagen skrider frem, vil regnvejret vige pladsen for tørrere forhold og endda tillade solen at bryde igennem skydækket.

Dette lover godt for påskeaktiviteter udendørs, hvor temperaturen forventes at nå op mellem 6 og 11 grader, selvom en let til frisk vind fra vestlige retninger vil gøre det en smule mere blæsende end dagen forinden.

For dem der søger læ, vil eftermiddagen byde på solskin og forårsstemning, så længe man formår at finde et skjulested for vinden.

Weekendens vejr

Udsigten for weekenden ser en smule køligere ud med temperaturer, der daler til mellem 4 og 9 grader. Trods dette lovet meteorologerne klar himmel og masser af sol, især lørdag, som formentlig bliver weekendens højdepunkt hvad angår vejret.

Søndag kan dog bringe byger med sig, og der er endda chance for hagl, så det er værd at holde øje med vejrudsigten, hvis planer foregår udendørs.

Med nattemperaturer, der tager et dyk, bliver nattefrost og kølige morgener igen en del af den daglige opvågning. Det er en god påmindelse om, at selvom foråret er på vej, kan det danske vejr stadig byde på overraskelser.

Så mens påskeferien starter ud med et varieret vejr, er der god grund til optimisme med solskin og klare dage forude. Det er en ideel tid til at bryde vinterens kabale og nyde de længere dage, uanset om det er med udendørs aktiviteter eller afslapning i solens stråler.

Anbefalet til dig