Skønheden er tilbage: Her kan du se nordlys

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aurora borealis er tilbage på den danske nattehimmel.

Mest læste i dag

Magien fra de fjerne arktiske himmelstrøg dansede hen over den nordjyske nattehimmel i weekenden, da beboerne blev behandlet med et spektakulært skue af nordlys - et fænomen mere almindeligt forbundet med de højere breddegrader langt nordpå.

Dette sjældne naturfænomen, også kendt som aurora borealis, illuminerede himlen med sit fortryllende grønne skær, til stor begejstring for de heldige øjenvidner.

Sæsonen er startet

Ifølge TV 2 Nord er forklaringen på dette sjældne syn, at nordlyssæsonen netop er begyndt.

Der findes to sådanne sæsoner årligt, og en af dem falder i månederne marts og april, tidsrummet under jævndøgn, hvor geomagnetisk aktivitet traditionelt set stiger.

Dette giver bedre chancer for at opleve nordlyset, selv så langt syd som i Danmark.

Selvom nordlys primært er en dagligdags begivenhed i de polare regioner som Nordskandinavien, Island og Grønland, bød weekendens himmel over Nordjylland på en sjælden lejlighed for danskere til at opleve noget, der ellers ville kræve en rejse over flere tusinde kilometer.

Beboere og besøgende i Nordjylland, der fangede dette sjældne øjeblik, delte begejstret deres oplevelser og billeder på sociale medier. Med forventningen om flere sådanne nætter i de kommende uger, holder både lokale og besøgende øjnene klistret til himlen i håb om at fange et glimt af aurora borealis' magiske dans.

Denne oplevelse tjener som en påmindelse om, at selv i en verden, hvor meget kan synes forudsigeligt, har naturen stadig evnen til at overraske og forbløffe os med sin uforlignelige skønhed.

Anbefalet til dig